RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stig var lei av råkjøringen og laget egen «UP-patrulje». Så kom det ekte politiet på besøk...

Stig Dahlhaug ville ha fokus på den store farten i 60-sonen der han bor, og laget sin egen politimann med stjernekikkert som laserpistol.
Stig Dahlhaug ville ha fokus på den store farten i 60-sonen der han bor, og laget sin egen politimann med stjernekikkert som laserpistol. Foto: Stein Wilhelmsen (Nordlys)
- Du ska tru det ga resultater.

GRASMYR (Nordlys):  Torsdag i forrige uke satte Stig Dahlhaug opp sin egen politimann med laserpistol i vegkanten på Grasmyr. Det har fått mange bilister til å trykke på bremsepedalen.

Stig forteller at både han og naboene på Grasmyr på Senja lenge har vært irritert og oppgitt over den store farten mange bruker når de kjører forbi Grasmyr. Og det har ført til ideen om å lage og sette opp sin egen politimann, med en stjernekikkert som laserpistol.

- Dette har jeg stadig tenkt på at det måtte kunne gjøres noe med. En dag gikk jeg ut i garasjen og laget denne politidukken. Sist torsdag satte jeg den for føreste gang i veikanten, og du skal tru at det ga resultater. Vi merket med en gang at bilene sakket adskillig på farten – noe som også er ønsket vårt, sier han til Nordlys.no.

Stig forteller at han og samboeren Wanja har bodd her siden 2011, og den høye farten som mange biler holder gjør at de er redde for å slippe barna sine ut på veien.

Politiet kom og tok bilde av dukken

- Det morsomme opp i det hele var at noen som ble forbannet ringte og varslet politiet. Joda de kom hit sist fredag, tok bilde av dukken – og forlot den igjen. De fant ut at siden det hele ikke var trafikkfarlig kunne de ikke, eller ville ikke, beordre meg å fjerne dukken. Jeg ringte til lensmannskontoret og spurte om jeg fortsatt kunne ha den stående i veikanten, og de svarte at de bare var ute for å kontrollere at den ikke var trafikkfarlig.

Politiet: Kanskje du bygger en politibil også?

- For dem var det helt greit, og de sa at jeg kanskje også kunne bygge en politibil og sette i grøfta. Det tror jeg neppe jeg gir meg i kast med.

Stig forteller Nordlys at han lørdag morgen fjernet den, og har tatt den vekk flere ganger siden da.

- Det er nemlig slik at når den står der lenge nok vet alle om den, og da har den ingen effekt lenger. Men hvis jeg har den fremme med litt mellomrom vet jo ingen om det er dukken eller en UP-patrulje som står i veikanten.

Naboene vil ha dukken på veien

- Men da jeg fjernet den kom det beskjed fra flere av naboene mine om at jeg måtte bare få den på veien igjen, og at jeg gjerne kunne få sette den ved huset deres hvis jeg ønsket. Så nå tar jeg den fram med jevne mellomrom og setter politidukken i arbeid, så å si.

Saken fortsetter under bildet.

Stig sier at politidukken hans er snill, fordi den ikke utdeler bøter, men bare skremmer sjåførene til å sette ned farten.


- Jeg har også fått mine bøter, og er vel slik ikke noe likere enn andre sjåfører. At noen kjører i 70 er jo ikke det store problemet, men det er når folk kjører i 80 eller 90 kilometer at det ikke er trygt for barn som er på veien.

Stig forteller at han ikke har gjort dette for å ta eller irritere noen, men kun sette fokus på at når man kjører flere titall kilometer i timen over fartsgrensen, så gjør det at foreldre er engstelige for å slippe barna sine ut på den samme veien.

Les flere saker fra Nordlys her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere