Gå til sidens hovedinnhold

Stigende temperaturer i påsken

- Det vil nok bli stigende temperaturer med rundt 2-4 plussgrader, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Vibeke Thynes.

OSLO: Allerede 12. mars i 2012 ble det målt rekordtemperaturer over hele landet, og aldri før hadde det blitt målt over 20 grader den første vårmåneden.

I år har mars vært en kald måned, og det er lite som tyder på at vi vil få sommertilstander i årets første vårmåned.

Stigende temperaturer i påsken

Til og med neste onsdag ser det ut som at godværet kommer, med klart vær og gode vindforhold, selv om gradene ikke kommer til å stige over ti pluss i år.

- Det vil nok bli stigende temperaturer på dagen, med rundt 2-4 plussgrader. Om natten vil det fortsatt være kaldt, og det vil nok bli en del nattefrost, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Vibeke Thynes.

- Fra og med neste onsdag og neste helg er det svært varierende signaler, men temperaturen vil fortsatt kunne stige, sier Thynes, og legger til at det fortsatt er uklart om det vil bli noe nedbør mot slutten av neste uke.

LES OGSÅ: Badebussen tilbake

Grader under normalen

Nå er temperaturene i Oslo 1-2 grader under normalen, og dette skyldes et svært kraftig høytrykk over Svalbard og Grønland.

- På grunn av høytrykket over Svalbard og Grønland, blir det styrt kald luft fra Finland og Russland som igjen gjør at det varme været vårt blir svekket, men til helgen blir dette forsøvet, sier Thynes.

LES OGSÅ: Nye takter på fjorden

Fint i alle fjellområder

Selv om det ikke kan måles sommertemperaturer i Oslo i påsken, er det fortsatt muligheter for fint vær og gode ski- og fjellmuligheter for de som måtte ønske det.

- Hele Sør-Norge vil bli bra i påsken, og for de som er interessert i det ser det veldig bra ut for ski- og fjellfolket i alle fjellområder i Sør-Norge, avslutter meteorologen.

LES OGSÅ: Slik blir årets andre marshelg

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter