RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stigende USA-produksjon

Sist oppdatert:
Industriens produksjon øker samtidig som utnyttelsesgraden holder seg stabil.
Industriproduksjonen økte med 0,2 prosent i august. Det viser ferske tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Samtidig lå kapasitetsutnyttelsesgraden på 82,2 prosent.

Økonomene hadde ventet at industriproduksjonen ville øke med 0,3 prosent, mens kapasitetsutnyttelsen ville ligge på 82 prosent.

Tilsvarende tall for juli ble revidert opp til en vekst på 0,5 prosent for produksjonen fra 0,3 prosent, mens utnyttelsesgraden ble justert opp til 82,2 prosent fra 81,9 prosent.

Industrial production/capacity utilization - USA

Industriproduksjonsindeksen er et mål på den fysiske produksjonen, i volum, fra industri, bergverk og energiforsyning. Det siste elementet kan svinge mye fra måned til måned, avhengig av været.

Tallet som oppgis er sesongjustert, og i USA fokuseres det på endring fra foregående måned.

Rapporten kommer månedlig fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve, som samtidig offentliggjør et må for kapasitetsutnyttelsen i økonomien. Dette er viktig, men det er ansett for å være vanskelig å måle nøyaktig fra måned til måned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere