RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stikk av i helgen

Sist oppdatert:
Slik utnytter du noen av de 104 fridagene du har i året. Gjør helgen om til en ferie.

(SIDE2): I tillegg til feriedagene har de fleste av oss 104 andre fridager å bruke opp i løpet av året. Noen helger bør man ikke gjøre noen ting, men bare slappe av og ladde batteriene. De andre fridagene kan bli et ekte eventyr, for bare prisene på flybillettene setter grenser.

Uante muligheter
Bare fra Gardermoen er det nærmere 80 destinasjoner å velge mellom ut av landet. Her er det bare å prøve noe nytt!

Shopping i Reykjavik, fluefiske utenfor Budapest, klatring ved Nice, nattbad nord for Biarritz eller sykkeltur rundt på Ibiza, mulighetene er mange. Ellers smaker det godt med en øl eller god mat i nye omgivelser. Det er godt å komme seg litt bort, både med eller uten unger.

Her er noen «alternative» reisemål:

Brugge
Ta turen fra Brussel og ut mot kysten for å oppleve Belgia på sitt beste. Brugge er både vakker og spennende. Siden 2000 har den middelalderske gamlebyen hørt til under UNESCOs liste over verdens kulturarv. Blir man lei av å vandre i gatene, er det bare å styrke seg på tre ting Belgia er verdenskjent for – sjokolade, øl og kaker.

Reisetips: Fly med SAS Braathens til Brussel.

Marbella
Provinsen Malaga er mer enn bading, sol og lange strender. Hver lørdag er det marked i byen Marbella, med antikviteter, brukskunst og andre rariteter til salgs. Et marked som kan minne om Portobello Market i London, men bare ikke så enormt turistifisert og nesten garanter med et mer behagelig vær.

Reisetips: Norwegian flyr til Malaga to ganger i uken.

Valencia
Et behagelig alternativ til trendbyen Barcelona langs denne delen av Spanias østkyst. Hjembyen til paella og ellers kjent for ypperlige restauranter. Utelivet rundt området El Carmen skal være en kveldstur verdig.

Reisetips: Deler av året fly Norwegian hit, men turen er ikke lang fra nevnte Barcelona.

Biarritz
En nyhet fra lavprisselskapet Norwegian denne sommeren og et ypperlig utgangspunkt for en videre ferd langs noen av Atlanterhavets flotteste strender. Denne snobbete byen er fin nok, men lei heller bil og dra enten nord eller sør langs kysten. Uansett om det blir franske eller spanske opplevelser, så gjør det godt for både kropp og sjel.

Reisetips: Fly med Norwegian.

Zürich
Den største byen i Sveits er mer enn bare banker og forretningslokaler. Zürich byr på mye historie, museer og moderne kulturliv. I forhold til folketallet skal antallet utesteder og klubber være enormt. Her er det bare å ta med seg gratisavisen «20 Minuten» og starte utforskningen av nattens tilbud.

Reisetips: Både SAS Braathens og Norwegian flyr til Zürich fra Norge.

Helsinki
På en og samme helg går det fint an å besøke to ytterst forskjellige hovedsteder. Fra den finske hovedstaden er det kort vei med ferge over til Tallinn og Estland. Prisene er litt stivere hos vår nære nabo, men Helsinki kan by på litt mer moderne arkitektur og designshopping enn byen på andre siden av Finskebukta.

Les også: Billig luksus 100 minutter unna

Reisetips: Sjekk hvem som har de billigste billettene av SAS Braathens, Finnair eller Blue1.

Siena
Lillebror i forhold til Firenze, men et ypperlig knutepunkt for dagsturer i dette vakre området av Italia. Siena er også mye mer enn et såkalt utgangspunkt for Toscanas mange severdigheter. Byen i seg selv er full av liv og fascinerende historie.

Les også: I hjertet av Toscana

Reisetips: Sterling tar deg til Firenze, mens Norwegian flyr til Pisa.

Split
Palasset til den romerske keiseren Diocletian ligger i hjertet av denne kroatiske byen og forklarer med all tydelighet at dette var mannen som grunnla Split i år 200 e. kr.. Den lange historien har allikevel lite å gjøre med byens oppblomstring av butikker og barer de siste årene. Dette er i tillegg en av de byene i Europa med flest soldager og utelivet har sentrert seg rundt stranden Bacvice.

Reisetips: Norwegian flyr til Split.

Bruk gjerne en helg på en norsk by i år:

Ferietips for Trondheim

Ferietips for Oslo

Ferietips for Stavanger

Ferietips for Bergen

Ferietips for Tromsø

(Kilder: The Guardian/Wikipedia/Lonely Planet)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere