Gå til sidens hovedinnhold

- Still opp for dem som fortsatt sliter

- Det er fortsatt mange som tynges av sorg, sa AUF-lederen på minnemarkering ved Utøya.

HOLE (NTB): Fellesskapet i AUF etter 22. juli bør også ha plass til dem som fortsatt ikke har klart å ta hverdagen tilbake, framholdt Eskil Pedersen under minnemarkeringen ved Utøya.

- Det er godt å være sammen i dag fordi fellesskapet vi har opplevd etter 22. juli, gir oss noe. Det gir oss styrke når vi trenger det som mest. For det er fortsatt mange som tynges av sorg, som sliter med konsentrasjonen på skole og jobb, som ser at Norge har gått videre, men som ikke selv føler de makter å gjøre det samme, sa AUF-lederen.

Han understreket at det ikke er noe galt i å glede seg over de mange Utøya-ungdommene som fungerer godt i hverdagen igjen.

- Men desto viktigere er det at vi også ser de av oss som ikke er der ennå. Og derfor er mitt håp at dette fellesskapet har plass til alle som 22. juli har merket for livet. La oss stille opp for hverandre selv om hendelsene ikke lenger er på alles lepper til daglig, sa Pedersen.

Eskil Pedersen understreket at både sorg, sinne og hat er naturlige følelser når man tenker tilbake på terrorangrepene.

- Men for meg er savn den aller sterkeste følelsen. Det intense ønsket om at de skulle vært her, at vi skulle fått muligheten til å klemme dem og kunne få lov til å le med dem bare én gang til, sa han.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) talte også under markeringen ved Utvika camping. AUF holder en lukket markering ute på øya på toårsdagen for terrorangrepene. (©NTB)

Flere 22. juli-saker i Nettavisen:

Blogg: Det er plass til avsky også i dag

AUF-leder vil ha internasjonal markering

Liveblogg: Slik minnes vi 22. juli-terroren

- Det er ikke så mye sinne lenger, bare savn og minner

LIVEBLOGG: Se hva vi deler av ord og bilder på toårsdagen for 22. juli-terroren.

HTML EMBED
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken