*Nettavisen* Nyheter.

Stiller spørsmål ved britisk våpeneksport

London (NTB): Storbritannia bør være forsiktigere med å eksportere våpen og militært utstyr til regimer som bryter menneskerettighetene, mener en parlamentskomité.

Britiske myndigheter har de siste årene innvilget over 3.000 lisenser for salg av våpen og militært utstyr til regimer som ifølge britisk UD gjør seg skyldig i til dels omfattende brudd på menneskerettighetene, skriver The Guardian.

Komiteen, som ledes av tidligere forsvarsminister John Stanley, har funnet at det nå foreligger kontrakter med 27 slike land, og at den samlede kontraktsverdien er på nærmere 110 milliarder kroner.

- Omfanget av eksportlisenser til disse 27 landene der det er knyttet bekymring til menneskerettighetene, står i sterk kontrast til regjeringens menneskerettighetspolitikk, mener Stanley.

- Regjeringen bør utvise betydelig mer forsiktighet når de vurderer våpeneksportlisenser til autoritære regimer, som stikk i strid med hva regjeringen står for kan benytte slike varer til undertrykking, fortsetter Stanley, som sitter i parlamentet for de konservative. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag