RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stilsikker søvn

Montefiore Tel Aviv
Montefiore Tel Aviv
Sist oppdatert:
Noen hoteller kan tilby det lille ekstra. Vi har funnet fram til fem flotte designhoteller.

Israel er ikke landet man forbinder med utsøkt, moderne arkitektur, men millionbyen Tel Aviv har for eksempel mer enn 400 bygninger i såkalt Bauhaus, en byggestil som gjorde seg gjeldende på 1930-tallet. Byens Bauhaus-bygninger, som kanter brede avenyer som strandete cruiseskip (stilen har noe utpreget maritimt over seg), er til overmål opptatt som verdensarvsted av UNESCO.
Denne tyske retningen innen arkitektur og design er et møte mellom form og funksjon, ispedd de sosialistiske strømningene som var fremherskende blant jødiske immigranter som strømmet inn i Israel fra Europa på den tiden. Noen kaller stilen «Mediterranean Modern», fordi den også var tilpasset det varme klimaet sør i Middelhavet.
I tillegg til et av Tel Avivs Bauhaus-hoteller, presenterer vi fire andre som har det lille ekstra.

Artikkelen fortsetter etter bildekarusellen

3116

Foto: Bjørn Moholdt, Hotell Montefiore

Tel Aviv, Israel

Hotel Montefiore ligger midt i et Bauhaus-distrikt, og kjennetegnes ikke bare ved sin distinkte, europeiske byggestil, men også av andre kulturer som har påvirket denne regionen: Det osmanske riket og araberne. Hotellet har 12 rom, og i den hippe baren oppholder noen av Israels mest fasjonable mennesker seg, nippende til landets beste viner.

Wien, Østerrike

Ifølge reklamen er Das Triest et mesterstykke innenfor hotelldesign, utført av den ikke ukjente engelskmannen Sir Terence Conran. Stilen er moderne minimalistisk, med lokale og internasjonale kunstnere som bidrar med verker som i sum skaper en spesiell homogenitet. De 72 rommene, i det som for 300 år siden var en hestestall for posttrafikken mellom Wien og Trieste, er alle individuelt utstyrt.

Gi oss dine beste TIPS

Brussel, Belgia

Rett ved byens midtpunkt ligger dette mesterstykket i fransk renessanse, en stil som står i sterk kontrast til det Brussel er mest kjent for – art noveau, også kalt jugend. Metropole har som eneste hotell i Brussel aner tilbake til 1800-tallet, og holder fremdeles høy standard. Mange nøyer seg med et besøk i lobbyen, som er et klassisk eksempel på fransk frivolitet.

Riga, Latvia

Huset der Laine Hotel i dag befinner seg ble oppført allerede i 1912, i den gjeldende art noveau-stilen, som preger store deler av den latviske hovedstaden. Hotelledelsen har brukt mye tid og krefter på å videreføre stilen, som oppsto i Frankrike på slutten av 1800-tallet. Den preges av delikat ornamentering med inspirasjon både fra naturen og mennesker, som kvinnelige former og bølgende hår.

Miami Beach, USA

Hotel Astor er en art deco-juvel i hjertet av South Beach, som etter en omfattende renovering har gjenoppstått omtrent som det var da det ble oppført på 1930-tallet. Ledelsen har ikke bare maktet å få de originale 1936 Vitrolite veggpanelene til å skinne som om de var nye, men også å blande den typiske 1930-tallsstilen med det mer moderne.

ABONNER PÅ REISER & FERIE

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere