*Nettavisen* Nyheter.

Stiv pris på soleventyr

Solcelleprodusenten REC har planer om å hente inn 6,42 milliarder kroner i forbindelse med noteringen på Oslo Børs. Les mer her:

19.05.08 00:12

Det nye solselskapet Renewable Energy Corporation skal hente inn maksimalt 6,42 milliarder kroner i forbindelse med den forestående børsnoteringen. Totalt har skal selskapet trykke opp 73 millioner nye aksjer med en indikativ pris på mellom 69 og 88 kroner pr. aksje.Aksjene skal tilbys gjennom en book building prosess og tegningsperioden er i tidsrommet 24. april og 8. mai hvis Oslo Børs godkjenner at selskapet vil blitt tatt opp til notering.REC venter at tildelingen av aksjer kan finne sted allerede rundt 9. mai og har som mål å tilby private investorer en rabatt på rundt 10 prosent.Stiv pris

Spekulasjonene rundt prisingen av selskapet har den siste tiden versert i markedet.I dag finnes det rundt 421 millioner aksjer og med de nye 73 millioner aksjene som trykkes opp vil det etter børsnoteringen være rundt 494 millioner utestående aksjer i REC.Dette verdsetter selskapet til mellom 34,1 og 43,47 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.