RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stiv prising på Google

Sist oppdatert:
Søkekometen Google og toppsjef Eric Schmidt prises til hele 18 milliarder dollar, viser nye estimater. Hva sies om en en P/S på 22
Google har en pris delt på salget (P/S) på 22, viser nye estimater for selskapet, som lenge har vært lansert som en børskandidat, uten at noe konkret har skjedd.

Den amerikanske nett-tjenesten CBS Marketwatch har gravd frem at Google nå priser seg selv til 18 milliarder dollar. Til sammenligning prises langt med modne Yahoo til 21,7 milliarder og Amazon til 19,5 milliarder dollar.

Internett-auksjonstjenesten Ebay derimot, er på samme stratosfæriske nivåer som Google. Ebay prises til 35,3 milliarder dollar, noe som er en P/S på 17 ganger.

Det med stor usikkerhet knyttet til tallene til Marketwatch. Tidligere har de mest positive analytikerne verdsatt Google til 10 milliarder dollar.

Hvor plasserer dette Fast?

Eneste norske børsnoterte selskap som kan sammenlignes med Google, er Fast. Etter salget av internett-delen til Overture, er imidlertid selskapets hovedforretning salg av egen søketeknologi til bedriftenes datasystemer.

Gamle analyser fra meglerhusene anslår salget til Fast i 2003 med alt fra 48 millioner dollar til 43 millioner dollar. Analytikerestimatene varierer litt med hvorvidt internettdelen, som er solgt til Overture, er inne i tallene eller ikke.

Hvis man likevel forventer en omsetning i år på 45 millioner dollar, eller 315 millioner kroner, og en børsverdi på 2.448 millioner kroner, gir dette Fast en P/S på 7,77 ganger.

Altså høyt, men langt unna Google.

Penger fra annonser

Googles omsetning kommer fra selskapet kjerne-søketeknologi, mens Yahoos salg kommer fra salg av linker fra partnere som HotJobs og Overture, samt ordinære annonser.

Ifølge meglerhuset U.S. Bancorp Piper Jaffray forventes det at Google vil ha en omsetning på mellom 700 millioner og 1 milliard dollar i 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere