Stjal 16.000 for å dra på ferie

Foto: (Scanpix)

Mannen drømte om en ferie i Syden sammen med kjæresten. Problemet var at han manglet penger.

17.10.10 18:55

22-åringen fant imidlertid en løsning på pengeproblemene. Løsningen ble å stjele en oppgjørspose fra en butikk på hjemstedet, skriver Akershus Amtstidene.

Falt for fristelsen
Alt omkring denne historien om 22-åringen ble brettet ut i Follo tingrett nylig. Nesodd-mannen innrømte de faktiske forholdene, og forklarte også bakgrunnen for at han stjal en oppgjørspose.

I tingretten forklarte tiltalte at det hele var en impulshandling da han i butikken han jobbet i kom over en oppgjørspose. 22-åringen forsto umiddelbart at han gjorde noe galt, men fristelsen til å reise til sørligere breddegrader sammen med kjæresten ble for stor.

Han stjal med seg oppgjørsposen inneholdende 16.000 kroner, bestilte tur til syden, og oppholdt seg der hos sin kjæreste i to uker før han vendte hjem til Norge og Nesodden.

Tilsto umiddelbart
Vel tilbake på Nesodden møtte han hverdagen. Da han møtte opp på jobben ble 22-åringen kjapt konfrontert med underslaget. Tilståelsen kom raskt, og pengebeløpet på 16.000 kroner som siktede tok fra forretningen ble umiddelbart trukket i feriepengeoppgjøret. Oppsigelsen fikk også 22-åringen levert relativt hurtig.

Da mannen møtte i tingretten, la han alle kortene på bordet. Dette så retten på som positivt, men samtidig mente lovens lange arm at det var grunn til å reagere strengt på episoden.

Betinget dom
Da dommen falt, bestemte retten at det kunne være passende med en dom på fengsel i 15 dager. Paragraf 52-54 ble tatt i bruk, og dette betyr at dommen ble gjort betinget.

Dette betyr at mannen slipper å sone i fengsel. Prøvetiden ble satt til to år, som altså betyr at dersom nye lovbrudd begås i denne perioden, men 22-åringen ta med seg og sone underslagsdommen fra butikken på Nesodden. I tillegg til den betingete dommen, må mannen også betale en bot på 5000 kroner. Hvis han ikke velger å betale denne boten, må 22-åringen subsidiært sone 10 dager i fengsel.

Nesoddingen vedtok boten på stedet.

Les flere saker på Akershus Amtstidene her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.