Gå til sidens hovedinnhold

Stjal bestemors lommebok - ba om nåde

Inger Karin Jørgensen ble frastjålet pengene hun skulle bruke til å kjøpe julegaver til barnebarna. Tyven klagde sin nød da han ble tatt.

76 år gamle Inger Karin Jørgensen ble frastjålet lommeboken av to menn på 19 og 41 år.

Åsane-kvinnen hadde nettopp tatt ut penger for å kjøpe julegaver til barnebarna da en fremmed mann kontaktet henne på dagligvarebutikken.

Først da hun kom til kassen oppdaget hun at lommeboken med kontanter og bankkort var borte.

Les egen sak her: - Tyvene stjal fra meg julegavepengene

Straffet
På tirsdag ble to menn pågrepet for ugjerningen. Fredag ble de tatt med til Bergen tingrett for at en dommer skulle avgjøre om de kunne varetektsfengsles. På gangen ventet sønnene til 41-åringen sammen med resten av følget som for tiden bor på en campingplass i Åsane.

De la alle kortene på bordet og ba om at saken ble behandlet som en tilståelsesdom.

Aktor Trond Høvik ville at begge mennene skulle dømmes til fengsel.

– Fornærmede var i en særlig sårbar situasjon. Hun hadde ingen mulighet til å motsette seg tyveriet som var profesjonelt utført ved at den ene avledet og den andre stjal. Behovet for vern for denne samfunnsgruppen som fornærmede tilhører er stor, sier han.

Tingretten dømte 41-åringen til seks måneders fengsel. 19-åringen fikk 90 dager. Dette er Høvik fornøyd med.

– Det er slik det skal være når en gammel dame blir utsatt for noe slikt, sier han.

Ikke første gang
I fjor ble 19-åringen dømt til ti måneders fengsel for å ha stjålet fra flere personer på gaten. Han ble også utvist fra Norge med fem års forbud på å komme tilbake. 19-åringen ble bøtelagt for tyveri fra butikk tidligere denne måneden. I retten forklarte han da at han stjal for å sende penger til sin søster i Romania.

- Jeg ble oppringt kvelden før av min søster som ba meg om å sende penger. Jeg visste jeg ikke hadde nok, så jeg ba NN (41-åringen) om å hjelpe meg, hevdet han overfor dommeren.

De to tyvene hevdet at de etterpå hadde spilt bort pengene på bingo.

- Jeg spiller alltid pengene bort og griner etterpå fordi jeg ikke har penger å sende til min søster. Vi spiller begge to, sa han til dommeren.

Stjålet fra eldre
41-åringen er tidligere domfelt for to tilfeller av grovt tyveri. Sommeren 2009 stjal han fra to kvinner på henholdsvis 86 og 76 år. Tyveriene skjedde på lignende vis som med kvinnen på Gullgruven. Også en av disse kvinnene brukte rullator.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre