Stjal e-postkontoen til politiker

Foto: BRITT-ELLEN NYMOEN (Glåmdalen)

Og ba om å få overført penger.

24.03.10 11:31

Uvedkommende har knekket e-postkoden til Merete Furuberg, og har sendt e-poster der det går fram at politikeren og bondelagslederen trenger penger.

- Jeg er sjokkert og overrasket over at noen kan kan ta over e-posten og sende fiktive mailer til mine kontaktadresser, sier Merete Furuberg til NRK Hedmark og Oppland.

Pengelens i London
I e-postene som har gått ut i Merete Furubergs navn går det fram at hun har behov for penger etter at hun mistet lommeboka i London.

Men Grue-kvinnen befinner seg så visst ikke i i utlandet, hun er i Hedmark. Hun har heller ikke mistet noen lommebok i London.

Senterparti-politikeren forsto at noe var veldig galt mandag kveld da hun satt i kommunestyremøte på Kirkenær.

Ved siden av seg under møtet hadde hun mobiltelefonen, og hun la merke til at det kom veldig mange meldinger og telefonoppringninger. Noen av meldingene leste hun under møtet, ettersom det kom så enormt mange i løpet av kort tid.

- Meldingene var fra nære samarbeidspartnere som lurte på om jeg var i krise og trengte penger, sier Furuberg.

Hun svarte på meldingene, og sa at ingen måtte sende henne penger.

- Trenger 1600 pund
I e-postene som er blitt sendt fra e-postkontoen til Merete Furuberg er budskapet at hun er på seminar i London og at hun har mistet lommeboka. Deretter lurer hun på om mottakeren kan låne henne 1600 pund til hotellregningen og til å komme seg hjem til Norge. E-postene er skrevet på engelsk.

Det er ikke oppgitt noe kontonummer i de elektroniske brevene, bare et telefonnummer som ikke er Furuberg sitt. Nummeret er til en mobiltelefon, men det er ikke i bruk, ifølge NRK.

Furuberg anmelder saken til politiet.

Les flere saker i Glåmdalen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.