Gå til sidens hovedinnhold

Stjal flere tusen fra Faggarevyen

Fagerborgrevyen stod på spill etter at Magma Event holdt tilbake 14. 000 kroner.

FAGERBORG: Fagerborgrevyen ble en suksess på alle måter: sekser i Aften, superlativer i Lokalavisen og fullt hus nesten alle dager sikret revygruppen et formidabelt overskudd.

I forkant av revyen så det derimot ikke fullt så lyst ut, da et eventselskap revyen samarbeidet med holdt igjen billettinntekter for 14 000 kroner.

Angrer i dag

Magma Event skulle være bindeleddet mellom det akutelle utestedet (Klubb Pi i Torggata) og Fagerborgrevyen., og bistå med vakthold og DJ. Selve festen gikk greit, men da pengene skulle på bordet, dukket problemene opp, forteller Nina Haanes Hessen, en av de tre revysjefene ved Fagerborgrevyen.

Magma ville ha hele overskuddet i kontanter, for å føre regnskap, slik at arbeidet ble gjort "hvitt".

Fagerborgrevyen fikk beskjed om at de skulle fakturere Magma for halve overskuddet i etterkant - en sum på 14 000 kroner.

Naive som vi var tenkte vi ""ja, dette er sikkert en grei måte å gjøre det på". Det skulle vi komme til å angre på, sier hun.

Ikke alene

I følge kontrakten skulle Magma Event overføre pengene til Fagerborgrevyens konto en uke etter festen.

Dette var i september i fjor, og pengene har fremdeles til gode å dukke opp på konto, sier Nina. I skrivende stund har eventselskapet betalt tilbake halve totalbeløpet.

Jeg ringte og ringte, og sendte flere fakturaer. Da jeg omsider fikk kontakt ble jeg fortalt at beløpet var betalt, selv om det på ingen måte stemte, sier hun. Jeg begynte å forhøre meg rundt, og fant fort ut at det var langt flere som hadde negative erfaringer med Magma.

En anonym kilde Lokalavisen Frogner har snakket med, har bekreftet at Bastionen har politianmeldt Magma Events daglige leder for underslag av over 50 000 kroner.

Ikke råd til revy

Selv om det ikke dreier seg om en like stor sum for Fagerborgrevyen, utgjør det savnede beløpet fremdeles en betydelig del av de økonomiske rammene på et skolerevybudsjett.

Pengene fra billettsalget hadde kommet ekstremt godt med i forkant av revyen, forteller Nina.

Man arrangerer jo revyfester for å finansiere materialer og lignende til byggefasen. 7000 kan høres lite ut, men for en revy er det en ganske betydelig sum - i verste fall kunne dette ført til at vi ikke hadde hatt råd til å arrangere revyen, sier Nina.Det har ikke lyktes Lokalavisen å komme i kontakt med Magma Events daglige leder, på tross av gjentatte forsøk.