Gå til sidens hovedinnhold

Stjal fra sovende passasjerer

Noen fikk litt vel mye oppmerksomhet fra flyvertinnen.

Det er sovende flypassasjerer som har blitt plyndret av en heller våken flyvertinne på flyreiser mellom Europa og Asia.

Glad i kontanter

Nå har fransk politi arrestert flyvertinnen som jobbet for Air France, skriver avisen Le Figaro. Hun er mistenkt for å ha stjålet tusenvis av euro i kontanter, bankkort, ur og smykker fra passasjerer som har duppet av litt på de lange flyturene.

Den 47 år gamle flyvertinnen ble arrestert sist fredag, da hun landet i Paris etter en tur fra Tokyo. Da hadde etterforskningen pågått i flere måneder.

Bankkonti viste et stort gap mellom hennes livsstil og hennes skattepliktige inntekt. I hennes hjem fant også politiet reisesjekker, bankkort og banknumre.

Fransk politi begynte å etterforske saken etter at rundt 4000 euro (33.000 norske kroner) var blir stjålet fra fem passasjerer. Ofrene hadde sovnet da tyven slo til, og i tillegg til euro har også yen, sveitsiske franc og sjekkhefter blitt borte.

Business class

Flyvertinnen som nå er mistenkt for tyveriene jobbet primært på business class. Hun startet sine tyveriraid i mars 2009, da hun selv slet økonomisk. Så langt har hun innrømmet 26 ran fra selskapets passasjerer, men bare siden januar har politiet registrert 140 tyverier.

- Japanske passasjerer var et ideelt bytte, fordi de reiser med mye penger i stedet for å bruke kredittkort, sier en politikilde til avisen.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken