RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Keilen, Berit (SCANPIX)

Stjal frukt for over 200.000 kroner

Sist oppdatert:
Lagerarbeideren hos Bama ville tjene litt ekstra penger ved å stjele frukt og selge den videre.

Etter sju år som lagerarbeider hos Bama AS, ble 36-åringen fra Strømmen fristet til å tjene litt ekstra penger, skriver Romerikes Blad.

På en bytur ble han kontaktet av en person som spurte om han ville bidra til å stjele frukt og grønnsaker som kunne selges videre til ulike forretninger.

- Fikk 4.000 per pall
36-åringen skulle få 4.000 kroner for hver pall han hjalp til med å underslå – et tilbud han takket ja til.

Strømlingen avga en uforbeholden tilståelse da han nylig møtte i Oslo tingrett.

Han fortalte at han ved sju anledninger skal ha hjulpet personen han møtte på byen med å laste paller med varer inn i en lastebil.

Ifølge 36-åringen skulle han mottatt rundt 160.000 kroner for jobben, noe som i så fall innebærer at han skal ha bistått med å fjerne 40 paller fra Bama-lageret.

Han har imidlertid forklart at han kun fikk 50.000 i vederlag.

Pågikk i halvannen måned

Retten har lagt skjerpende vekt på at underslaget av varer er betydelig og at det pågikk i en periode på to og en halv måned.

«Videre finner retten det utvilsomt at dersom han ikke hadde blitt oppdaget den 31. mai 2009, ville han ha fortsatt å medvirke til at varer hadde blitt fjernet fra lageret.» står det i den ferske dommen.

Ifølge dommen er underslaget av en slik karakter at det i utgangspunktet ville resultert i ubetinget fengsel.

I denne saken er det imidlertid flere formildende forhold. Det aller viktigste i den sammenheng, er at saken har rukket å bli nesten to år gammel før den kom opp for retten.

Brudd på EMK
For selv om saken var ferdig etterforsket allerede i august 2009, ble den ikke sendt videre til statsadvokaten for formell tiltale før i november året etter.

Retten slår fast at dette er et brudd på den europeiske menneskerettighetskonvensjonen (EMK) artikkel 6 som krever «rettergang innen rimelig tid».

På bakgrunn av dette landet retten på at 90 timers samfunnsstraff var en riktig reaksjon, noe som også var aktors påstand.

I tillegg ble han dømt til å betale oppreisning til Bama Gruppen AS på 221.686 kroner.

Ikke diskutert anke
Ifølge politiadvokat Nina Bakken er det ikke kommet klart fram hvem 36-åringen har samarbeidet med, eller hvilke forretninger som har mottatt varene.

Den domfelte tok betenkningstid da dommen ble lest opp for han i retten tirsdag.

- Det ligger ikke noe dramatikk i dette. Alt gikk så fort at han valgte å gjøre det på den måten, forteller forsvarer Lars Leversen.

Ifølge forsvareren har han ikke fått diskutert med sin klient om det blir aktuelt å anke saken.

Les flere saker i Romerikes Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere