*Nettavisen* Nyheter.

Stjal godteri - påkjørt av politiet

Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

Istedenfor å pågripe 14-åringen på stedet, skrudde politiet på blålys og kjørte over gutten.

(BIIPMAG): Onsdag kveld var to 14 år gamle gutter fra Karlskrona i Sverige i en godteributikk i byen. Under butikkbesøket tar guttene med seg godteri uten å betale for seg.

Ba om forsterkninger for naskeri
En sivilkledd politimann observerte hele hendelsen, men istedenfor å selv ta kontakt med guttene valgte politimannen å be om forsterkninger.

Da patruljebilen ankom butikken, skrudde de på blålysene.

- Sønnen min fikk panikk og løp. Bilen kjørte etter i full fart. Like etter lå han under bilen, sier guttens mor til Aftonbladet.

Ble brent av bilen
Mens 14-åringen lå under bilen, pådro han seg store brannskader av at bilens katalysator.

Nå ligger den 14 år gamle gutten på sykehus med tredje grads forbrenning på magen, oppskrapt ansikt, brukne skuldre og ben. Han har vært igjennom flere operasjoner og vil pådra seg varige mén, som følge av hendelsen.

Foreldrene kritiske
Foreldrene har skrevet et åpent brev til politimester Jan Hansson i Karlskrona hvor de kritiserer politiets handlemåte (du kan lese det her).

Blir gransket
Politiet selv har besluttet at det skal gjennomføres full granskning av episoden.

- Jeg kan ikke annet enn å forstå hvert eneste ord de skriver. Dette var ikke bra politiarbeid. Resultatet ble en ulykke og det kan jeg ikke forsvare. Politimannen er svært lei seg for det som har hendt, sier Hansson til Aftonbladet.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag