Gå til sidens hovedinnhold

Stjal klassens reisepenger

I helgen arrangerte klasse 9b ved Jordal skole loppemarked til inntekt for klassetur. Sorgen var stor da kjeltringer stakk av med hele reisekassa på 17.000 kroner.

JORDAL: Det er bare så utrolig dårlig gjort. Vi har jobbet i månedsvis for å arrangere dette loppemarkedet, helt uten hjelp fra andre enn oss selv. Det er lenge siden jeg har grått så lenge, sier en fortvilet Frida Neander Rømo.

Sleipe

Da loppemarkedet var over lørdag bestemte elevene seg for å gi bort resten av loppene gratis, rett og slett for å slippe å måtte finne en ny lagringsplass. Flere interesserte kom innom og forsynte seg av sakene, til elevenes store glede. Det var imidlertid ikke alle som utviste like stor takknemlighet for å kunne forsyne seg.
Det kom blant annet to gutter og lurte på hva vi drev med. Vi sa at de bare kunne forsyne seg av loppene som var igjen. Etter en liten stund kom de bort til oss i kafeen og sa at en mann trengte hjelp med en stol litt bortenfor. Da vi oppsøkte mannen takket han nei til hjelpen, noe vi ikke reagerte på der og da, fortsetter hun. Det viste seg imidlertid at gutta etter all sannsynlighet hadde funnet på at mannen trengte hjelp, for deretter å kunne ta seg til rette i kafeen på egen hånd. Og det uten rent mel i posen.
Da vi kom tilbake oppdaget vi at det manglet 17.000 kroner. Alle pengene vi hadde samlet inn var borte. Det var helt forferdelig, sier Neander Rømo.

Ringte politiet

Elevene ringte politiet, som lovte å holde utkikk etter tyvene. De kunne imidlertid ikke dukke opp på skolen for å snakke med elevene, begrunnet med at det ikke hadde skjedd noen fysisk skade eller forekommet trusler på stedet.
Det var litt provoserende. For når en av mødrene våre ringte litt senere så kom de nesten med en gang, sier Pernille Iversen.
Elevene har fått oppmerksomhet i en rekke riksdekkende medier etter tyveriet. Nå håper de at dette kan føre til at noen kanskje vil hjelpe dem med klasseturen økonomisk. Drømmen er en tur med Hvite busser.
Vi hadde jobbet så lenge for å finansiere denne turen selv. Men nå begynner liksom tiden å renne ut. Derfor har vi satt i gang en mailaksjon der vi oppfordrer foreldre og venner til å støtte oss med noen kroner eller tiere, avslutter Iversen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis