*Nettavisen* Nyheter.

Stjal kobberrør - flere tusen liter fyringsolje rant ut

Akerselva

Oslo brann- og redningsetat har lagt ut lenser i Akerselva, etter lekkasje på Ulven.

13.02.19 15:05

- Vi har ikke fått melding om dødt dyreliv i Akerselva, men hvis noen ser noe så ønsker vi at de tar kontakt med politiet, sier operasjonsleder Tor Jøkling til Nettavisen.

Onsdag formiddag ble politiet varslet om lekkasjen på Ulven. Oljen vil følge avløpsnettet og havne i Akerselva.

Oslo brann- og redningsetat har stanset lekkasjen og brannvesenet jobber med å samle opp oljen. Det er også lagt ut lenser nederst i Akerselva.

Lekkasjen har skjedd fra en stor tank med fyringsolje ved Persveien 2 på Alna. Operasjonsleder Tor Jøkling ved Oslo politidistrikt sier til Nettavisen at årsaken trolig er et avkappet kobberrør.

Klikk på bildet for å forstørre.

En politimann inspiserer utenfor bygget på Ulven der tusenvis av liten fyringsolje lekker ut etter at noen stjal et kobberrør i helgen. Foto: Kjetil Bortelid Mæland

- Det er en stor tank med fyringsolje på utsiden av bygget som pumper olje til en mindre tank inne i bygget. Kobberrøret som forbinder tankene har blitt kuttet av og fjernet i løpet av helgen, slik at fyringsoljen ble pumpet rett ut i løse lufta, sier Jøkling.

– Det skal dreie seg om en større mengde fyringsolje som kan ha tatt veien fra Ulven og ut ved utløpet til Akerselva. Vi er ved utløpet av kulverten med båt og brannbiler. Vi har lagt ut lenser, opplyser brannvesenet til NTB.

Jøkling sier til NTB at det er en tank som rommer cirka 6.000 liter fyringsolje på utsiden av lokalene, og en mindre på innsiden.

– Det er antydet at 3-4.000 liter fyringsolje fra den ytre tanken er blitt pumpet ut og ned i bakken. Ifølge vann- og avløpsetaten i Oslo kommune renner dette videre til Akerselva og ikke til Alnaelva. Brannvesenet fikk tettet tanken og sugd opp resten av oljen, de har også sugd opp det de kunne fra bakken. I tillegg har de altså lagt ut lenser nede ved Operaen, nederst i Akerselva, sier Jøkling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.