Væpnet med plakater med ulike slagord som «Dette er hvordan vi elsker dyr» og «Jeg reddet kongens sauer» tok tre kvinner seg inn i en gård på den kongelige eiendommen i Sandringham, øst i England.

Sarah Foy (23), Rosa Sharkey (23) og Rose Patterson (33) meldte seg for det britiske politiet kort tid etter at brekket var gjennomført og sauene i «sikkerhet». De hevder sauene kom til å bli slaktet.

The Telegraph omtalte saken først.

– Som alle andre, vil dyr leve livene sine i trygghet uten å bli utnyttet. Dessverre er ikke dette tilfellet i Sandringham, eller noe annet sted hvor de brukes som mat, sier Foy i en video lagt ut på miljøaktivistenes Twitter-konto.

Vegetarianer

Gruppen som står bak tyveriet av sauene heter Animal Rising og har varslet flere «redningsoperasjoner» de skal foreta seg gjennom sommeren. Foy kommer samtidig med en oppfordring til det britiske kongehuset om å bli vegetarianere.

– Det ville vært et utrolig fint standpunkt for dem å ta del i skiftet til et plantebasert kosthold. Å fikse vårt forhold til dyrene er avgjørende for å møte klimaendringene og krisen i naturen, sier Foy.

Miljøaktivister

Animal Rising er en søsterorganisasjon til den globale klima- og miljøbevegelsen Extinction Rebellion.

Kong Charles er kjent for sitt engasjement for klima- og miljøpolitikk. Særlig i sine yngre dager var han svært aktiv.

Flere britiske medier har omtalt saken, men i skrivende stund har ingen lykkes i å få en kommentar fra det britiske kongehuset.

Les også: Fem år med overskrifter: Slik endret alt seg for Harry og Meghan