*Nettavisen* Nyheter.

Stjal lastebil og la ut på vill fylleferd

Foto: Jostein Larsen Østring (Nordlys)

Endte i grøfta, hengende ut av vinduet.

24.06.12 12:31

En mann i 20-årene er siktet for promillekjøring og sendt til legevakten i Tromsø for blodprøvetaking, etter en utforkjøring i bydelen Hamna i Tromsø lørdag kveld, skriver Nordlys.

- Vi fikk melding klokken 20.41 fra AMK om at bilen hadde kjørt av veien ved Bjørnebekkrysset, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt Børge Lindberg.

- Da vi kom til stedet fortalte vitner at sjåføren hang skadet ut av vinduet på lastebilen. Mannen skulle også ha sagt at han hadde stjålet lastebilen og kjørt den i fylla. Da jeg deretter snakket med mannen, bekreftet han at hadde stjålet bilen og at han hadde kjørt i fylla, sier innsatsleder på stedet, Eirik Ruud-Røhne, til Nordlys.

Han oppgir mannens alder til å være i 20-årene.

Parkert på fredag
Mannen har tilsynelatende mistet kontroll over lastebilen etter en sving. Hjulsporene på stedet antyder at bilen har havnet over i venstre kjørefelt, før den har svingt over på motsatt side og ut i grøfta.

Den promillesiktede sjåføren var alene i bilen og skal ifølge operasjonsleder Lindberg være norsk statsborger.

En av de ansatte i selskapet som eier lastebilen, Kvadro Maskin AS, sier til Nordlys at lastebilen ble parkert på fredag.

- Han må ha hatt kompetanse på lastebil for å ha klart å kjøre den. Den er utstyrt med et automatgir som ikke er lett å håndtere hvis man ikke har kjørt lastebil før, sier mannen til Nordlys.

Daglig leder i Kvadro Maskin AS, Bjørn-Sverre Jenssen kom hjem fra ferie lørdag kveld og hadde akkurat ankommet Tromsø da han fikk beskjed om utforkjøringen og det som tyder på å være et tyveri.

- Vi har fått bragt på det rene at personen som kjørte lastebilen ikke er en av våre ansatte, sier Jenssen i en kort kommentar til nordlys.no.

Omfattende skader
Det er omfattende materielle skader på kjøretøyet etter utforkjøringen. Den ansatte fra Kvadro Maskin AS hentet lørdag kveld ut noe utstyr av lastebilen før den ble overlatt til brannvesenet.

En diesellekkasje fra lastebilen ble lørdag kveld tatt hånd om, og det lukte svidd i området rundt lastebilen.

Ingen andre kjøretøy var involvert i hendelsen.

Les flere saker hos Nordlys her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.