*Nettavisen* Nyheter.

Stjal mobiler for en million

I løpet av de siste dagene har tyver fått med seg mobiler verdt over én million kroner fra to butikker i Bergen.

21.06.06 08:04

Det første tyveriet har skjedd i løpet av helgen. Tyvene har da tatt seg inn gjennom taket i lokalene til Nordialog Systemcom på Danmarksplass.

Til sammen laget tyvene ti hull i taket, og skal ved bruk av speil ha klart å finne et lite område alarmsensorene ikke dekket. Deretter firte tyvene seg ned i lokalet, brøt seg gjennom døren til lageret og tok med seg rundt 250 mobiltelefoner i orgainalemballasjen. Alt annet fikk ligge urørt.

- De har visst akkurat hva de var på utkikk etter. Uåpnede pakker med nye telefoner. Alt annet har fått ligge, sier daglig leder Rolf Godø i Nordialog Systemcom til Bergens Tidende.

Natt til tirsdag forsvant rundt 300 mobiltelefoner fra Expert Bonus på Nordås. Tyvene tok seg der inn ved å lage et hull i veggen inn til lageret. Her gikk alarmen etter en liten stund, men da vaktene kom til stedet, var tyvene forduftet med flere hunder telefoner. Også her var det nye mobiltelefoner i uåpnede pakker som forsvant.

Telefonene som ble stjålet fra de to butikkene har til sammen en verdi på over én million kroner. Politiet mistenker at de to tyveriene er utført av de samme folkene.

- Det kan virke som at dette er utført av folk som vet hva de driver med, sier politiførstebetjent Knut Eilertsen ved Hordaland politidistrikt til Bergensavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.