RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjal og solgte drikkevannskilt

Sist oppdatert:
En kommuneansatt klarte med nitidig detektivarbeid å avsløre hvem som stjal mengder med skilt som skulle stå rundt Bergens drikkevann. Tyven var ikke langt unna.

Det skulle vise seg å være en kollega. Men det hadde ledelsen i Vannverket allerede skjønt, for en kommunal bil var blitt observert i nærheten av et vannanlegg på en lørdag, da ansatte vanligvis har fri.

Brukte bilder fra julebordet

I åtte måneder ble anleggene på Gjeddevann og Renneberg loppet for informasjonsskilt som skal fortelle turgåere at vannet de går langs er et drikkevann. Med logisk deduksjon resonnerte etatsledelsen seg fram til at de 70-80 skiltene måtte ha blitt solgt til skraphandlere etter at de var blitt knabbet fra anlegget. Og da kommunebilen ble sett utenfor Gjeddevannsanlegget en lørdag, tok en av de ansatte en bunke med bilder fra julebordet med på en runde hos byens skraphandlere.

Var hyppig kunde

Det skulle vise seg å være både en god teori og en god metode å fakke tyven på. For hos gjenvinningsanlegget Normet Hag på Laksevåg ble en 55 år gammel vannverk-ansatt gjengjent på julebord-bildene. Han var en hyppig kunde, som leverte skilt både titt og ofte. Noen ganger kunne han levere opptil ti skilt på en gang. Hvert aluminiumsskilt er verdt 2000 kroner.

- Grovt tillitsbrudd

55-åringen ble torsdag dømt for tyveriene og fikk en betinget fengselsdom på 30 dager i tillegg til bot på 4000 kroner.

- Det mannen har gjort seg skyldig i er et svært grovt tillitsbrudd. Slike tyverier er vanskelig å oppdage, og å utnytte systemet på den måten er uaksebtabelt. Derfor er jeg veldig glad for at retten reagerte strengt, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til Bergensavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere