RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjal og solgte sønnens PC

Mannen er ingen sterk kandidat til tittelen «Årets far», etter at han stjal PC'en sønnen hadde fått låne av Hjelpemiddelsentralen og solgte den for 6000 kroner.

Etter at guttens mor krevde faren straffedømt, må 42-åringen avtjene 90 timer samfunnsstraff for PC-tyveriet.

Leverte inn til reparasjon
Sønnen sliter med lese- og skrivevansker, og hadde fått låne en bærbar PC fra Hjelpemiddelsentralen. Men PC'en hadde en feil, og faren tok på seg oppdraget om å levere den til reparasjon hos Expert Bonus i Drotningsvik høsten 2004. Noen uker senere var maskinen fortsatt ikke blitt reparert og 42-åringen fikk da beskjed om at gutten hans ville få en splitter ny maskin som erstatning.

Med PC'en under armen gikk faren ut av butikken, men han gikk ikke strake veien hjem til sønnen. Han valgte istedet å selge maskinen til en bekjent for 6000 kroner, noe som var 8000 kroner under den bærbare PC'ens salgsverdi. Pengene brukte han til å betale husleie.

Underslo på jobben
På dette tidspunktet var 42-åringen arbeidsledig. Ti måneder tidligere hadde han sluttet på dagen i jobben som sjåfør for et budfirma i Bergen. Det var da blitt oppdaget at han i en måned hadde tatt imot penger fra privatkunder han hadde levert varer hos, men aldri hadde gitt pengene til arbeidsgiveren. Til sammen hadde han underslått 68.000 kroner i kontanter.

Han erkjente straffskyld for begge forholdene da saken var oppe til behandling i Bergen tingrett mandag. Retten mente det var straffeskjerpende at mannens tyveri og salg av PC'en hadde gått utover hans egen sønn, og vurderte en ubetinget fengselsstraff. Men under tvil ble han dømt til samfunnsstraff i 90 timer, fordi han nå er i fast arbeid og har fått orden på livet sitt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere