Stjeler fra gravplassen

Foto: Anita Ingebrigtsen (Firdaposten)

Det er ikke første gangen Eva Kjøsnes finner blomstervasen sin på en annen grav. - Det er skammelig, sier hun.

30.10.11 14:58

- Jeg kan ikke forstå den mentaliteten enkelte personer har, som har tilknyting til gravplassen på Kjelkenes. At de kan få seg til å gå bort på en annen grav og forsyne seg av det de trenger og sette det på sin egen familiegrav, sier en oppgitt Eva Kjøsnes til Firdaposten.

Det er andre gangen på få uker at hun ser at blomstervasen hun har kjøpt på Coop’en til 29,90 ikke er der den pleier å være. Men sist gang det skjedde tok hun med seg vasen hjem, merket den med navn og satte nye blomster på graven hun steller.

- Jeg fant ikke vasen min igjen og bestemte meg for å ta en tur og kikke på andre graver for å se. Og utrolig nok, der fant jeg den på en annen grav. Jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne. Jeg tok vasen med tilbake og tok eit bilde av gravsteinen der jeg fant vasen. Navnet i vasen er så tydeleg at vedkommende som satt den der ikke kunne ha vært i tvil om at den hørte til noen andre, sier Kjøsnes.

- Neste gang dette skjer vurderer jeg å offentliggjøre bildet av gravsteinen med navn. Kanskje blir det da slutt på gravskjendingen. Vi er så få mennesker i denne bygda, og alle kjenner alle. Hadde vedkommende ringt og spurt om å få låne vasen, eller forklart meg hvorfor han tok vasen, så var det helt greit. Men nå er vi såret, både jeg og spesielt svigerfaren min på 84 år, som syns dette er veldig trist å oppleve på sine gamle dagar, seier Kjøsnes.

Les flere saker fra Firdaposten her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.