RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Terje Bendiksby / Scanpix)

Stjeler tusenvis av bøker

Sist oppdatert:
Ingvar Ambjørnsen tror ulovlig nedlasting av lydbøker på internett kan bli en katastrofe for forfatterne. Det dreier seg om tapte inntekter på flere tusen bøker.

Et nettsted tilbyr flere av de mest kjente forfatterne, som Lars Saabye Christensen, Unni Lindell, Åsne Seierstad, Ingvar Ambjørnsen og Tom Egeland. Det er en populær tjeneste. Eksempelvis har Jo Nesbø sin siste bok «Frelseren» allerede blitt lastet ned 1.750 ganger fra dette nettstedet, skriver Dagsavisen.

- Tyveri

Ingvar Ambjørnsen er en av dem som har oppdaget at flere av bøkene hans er gratis tilgjengelig på internett. Han mener dette kan føre til at forfattere vergrer seg mot å gi ut lydbøker, og vil ta kontakt med sitt forlag for å vurdere situasjonen.

Også forfatterkollega Tom Egeland reagerer:

- Dette er rent tyveri. Det blir det samme som om vedkommende som laster ned boken skulle gå inn i en bokhandel og stikke boka innunder jakka og snike seg ut, sier han til avisen.

Vil anmelde

Lydbokforfalget vurderer nå å anmelde nettstedet. Den omfattende pirathandelen med bøker var ukjent for dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere