*Nettavisen* Nyheter.

Stjerneforfatter i krangel

Foto: afp/Mauricio Lima

Stjerneforfatterne Germaine Greer og Salman Rushdie har braket sammen over filmatiseringen av Moncia Alis «Brick Lane».

01.08.06 09:44

Det som begynte som en liten protest blant innvandrere fra Bangladesh rundt filmatiseringen av Monica Alis suksessbok «Brick Lane» har utviklet seg til et durabelig litterært slagsmål.

Knalldebut
Monica Ali gjorde knallsuksess med debutromanen fra en gate i London i fjor, men innbyggerne hun beskriver har liten sans for boken. Nylig demonstrerte de mot at filmteamet skulle spille inn filmen i selve Brick Lane. Filmselskapet bestemte seg etter demonstrasjonene å legge innspillingen til et annet strøk av London.

Den kjente forfatteren Germaine Greer engasjerte seg i saken. I The Guardian forrige uke skrev hun at hun forsvarte innbyggernes moralske rett til å stenge ute filmfolkene, men at de ikke da i etterkant kunne komme og klage på at deres miljø ikke ble portrettert nøyaktig.

Ordkamp
Hennes forsvar har fått Salman Rushdie til å se rødt. Han svarte på Greers innlegg med å kalle hennes innlegg et angrep på filmskaperne som var «skinnhellig og skammelig». Rushdie trakk også inn det han mener er manglende støtte fra Greer da han ble utsatt for den iranske fatwaen i 1989.

Innbyggerne i «Brick Lane» mener Monica Alis bok portretterer dem som enkle og dumme. Men initiativtakeren til demonstrasjonen innrømmer også overfor Reuters at de ønsker å stoppe filmen av kommersielle grunner ettersom Brick Lane er et område fullt av asiatiske restauranter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag