*Nettavisen* Nyheter.

Stjernene som påvirker deg

Her er underholdningsverdens mest innflytelsesrike mennesker akkurat nå.

05.05.08 20:51

(SIDE2:) Hvert år kårer The Time verdens innflytelsesrike mennesker. Denne listen inkluderer de mektigste underholderne.

Nå er årets liste publisert.

FJORÅRETS LISTE: Innflytelsesrike stjerner

Ungdommens favoritt
Blant de yngste underholderne på listen, er Miley Cyrus (15). Cyrus har tatt dagens ungdom med storm som TV-stjernen og artisten Hannah Montana.

- Jeg håper Miley nyter hvert minutt av denne erfaringen før hun blir voksen, skriver Donny Osmond.

- Actor Man
Robert Downey Jr. er også på listen. Han er for tiden aktuell i «Iron Man».

- Downey er Iron Man, men egentlig er han Actor Man. Og også, forresten, et geni, skriver Ben Stiller, som har regissert Downey i «Tropic Thunder».

Gode regissører
Det kan virke som om alt regissørene Joel og Ethan Coen tar i, blir til gull. Deres siste film, «No Country for Old Men», fikk en velfortjent Oscar, og fansen elsker dem.

- Coen-brødrene lager skikkelig bra filmer. Siden «Blood Simple» i 1984, har de brukt evnene sine på historier om mord, kidnapping og andre forbrytelser begått av tapte sjeler så morsomme at de er desperate, skriver Times filmjournalist Richard Corliss.

Populær artist
Bruce Springsteen er en av verdens mest populære artister. Han har selvsagt også en plass på listen.

- Både i sanger og i opptredener på «The Charlie Rose Show», får du alltid en følelse av personlig sannhet, ydmykhet og lidenskap, skriver skuespiller Sean Penn.

- Hjertet hennes er godt
Mariah Carey er både elsket og hatet som artist. Og hun er en av de aller mest innflytelsesrike stjernene.

- Jeg tror Mariah har fått en slik suksess fordi hun er en god person; hjertet hennes er godt. Jeg elsker hennes sjel, skriver artist Stevie Wonder.

Forandrer verden
En av forfatterne på listen, er Khaled Hosseini. Han har hatt en enorm suksess med boken «Drageløperen», og kom nylig med «Tusen strålende soler».

- Ikke mange personer har suksess med sin første roman. Enda færre klarer å forandre verden med sine tekster. Khaled Hosseini har gjort begge deler, skriver USAs førstedame Laura Bush.

Kjekk og vanlig
Når folk hører navnet George Clooney, tenker mange på det staute sexsymbolet. Mange glemmer at Clooney også er en fantastisk skuespiller og en engasjert person.

- På en eller annen måte klarer han å være kul, pen og å skille seg ut mens han forblir en vanlig fyr. George Clooney kunne stilt som presidentkandidat (og burde kanskje gjøre det) og fått min stemme, skriver komiker Roseanne Barr.

Her er andre navn på listen:
Chris Rock
Takashi Murakami
Lorne MichaelsElizabeth Gilbert
Rem Koolhaas
Herbie Hancock
Peter Gelb
Alex Rigopulos & Eran Egozy
Tim Russert
Suze Orman
Stephenie Meyer
Tyler Perry
Tom Stoppard
Judd Apatow

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.