*Nettavisen* Nyheter.

Stjernenes ukjente fortid

POTHEAD: Skuespilleren sier han var en kløpper til å rulle joints, men sluttet å røyke ulovlige stoffer etter at han ble far. Foto: (Scanpix)

Visste du at disse stjernene spilte i såpeserier før de ble kjente?

(SIDE2:) Etter 72 år slukkes nå lysene for verdens lengstlevende såpeopera «Guiding Light». Såpeoperaen begynte på radio i 1937 og gikk over til TV i 1952.

Såpeopera er en sjanger som møtes med mange fordommer, både blant publikum og blant skuespillere. Men faktum er at seriene har store seertall og mange kjente skuespillere.

Faktisk har flere av dagens største stjerner i Hollywood spilt i såpeoperaer tidlig i karrieren. Her er noen av dem:

Brad Pitt
Lenge før han ble en av verdens mest kjente menn, var Brad Pitt med i fire episoder av «Dallas» i 1987 og 1988. Her spilte han Randy, kjæresten til datteren til en av hovedpersonene. I 1987 var han også med i to episoder av «Another World».

Se et klipp fra «Dallas».

Russell Crowe
Den første voksenrollen til Russell Crowe var i «Naboer». Han spilte Kenny Larkin i fire episoder i 1987. Kenny Larkin var en kjeltring og kameraten til den faste karakteren Henry Ramsay.

Se et klipp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images

Eva Longoria Parker
Årene før «Frustrerte fruer», spilte Eva Longoria Parker i «The Young and the Restless». Hun hadde rollen som Isabella Braña Williams fra 2001 til 2003. Da hun ble skrevet ut av serien, var Isabella på mentalsykehus etter å ha forfalsket sin egen død og prøvd å drepe en annen karakter.

Se et klipp.

Leonardo DiCaprio
15 år gammel spilte Leonardo DiCaprio i «Santa Barbara». Her spilte han Mason Capwell - som er en av hovedrollene i serien - som ung. Rollen var svært liten, men han fikk likevel prisen Best Young Actor in a Daytime Series under Young Artist Awards i 1991.

Se et klipp (dubbet versjon).

Kevin Bacon
Fra 1980 til 1981 spilte Kevin Bacon i «Guiding Light». Bacon hadde rollen som den unge alkoholikeren T.J. Han spilte også i såpeoperaen «Search for Tomorrow» i 1979.

Se et klipp (Bacon dukker opp 2.04).

Andre kjente som har spilt i «Guiding Light» er: Calista Flockhart (1989) og Hayden Panettiere (1996-2000).

Se et klipp med Hayden Panettiere (Panettiere er den lille jenta i rosa bukser).

Demi Moore
Demi Moore ble først kjent gjennom «General Hospital». Her spilte hun journalist Jackie Templeton fra 1982 til 1983.

Se et klipp (Moore dukker opp 1.14).

Alec Baldwin
Alec Baldwins første rolle som skuespiller, var i «The Doctors». Her spilte han Billy Allison Aldrich fra 1980 til 1982.

Klikk på bildet for å forstørre.

Isla Fisher
I dag er hun kjent fra filmer som «Definitely, Maybe» og «Confessions of a Shopaholic» og som kjæresten til Sacha «Borat» Baron Cohen. Men fortsatt husker mange henne som Shannon Reed i «Home and Away», hvor hun spilte fra 1994 til 1997.

Se et klipp.

Heath Ledger
Også denne australske skuespilleren var med i «Home and Away». Han hadde rollen som bråkmakeren Scott Irwin i 1997.

Se et klipp.

Courteney Cox
«Friends»-stjernens aller første rolle, var Bunny i «As the World Turns» i 1984. Bunny var bare med i én episode.

Sarah Michelle Gellar
«Buffy the Vampire Slayer»-skuespilleren hadde en fast rolle i «All My Children» fra 1993 til 1995. Hun spilte Kendall Hart Lang, datteren til Erica Kane, som er en av de største rollene i såpeserien. Karakteren dukket opp igjen i 2002, da spilt av Alicia Minshew.

Se et klipp.

Lindsay Lohan
Som tiåring spilte Lindsay Lohan i «Another World». Dette var hennes første store rolle, etter å ha spilt i reklamefilmer i sju år. Hun jobbet med såpeserien i omtrent et år, fram til hun fikk hovedrollen i «The Parent Trap» i 1998.

Se et klipp.

Andre kjente skuespillere som spilte i «Another World» er: Anne Heche (1987-1991), Morgan Freeman (1982-1984) og Kelsey Grammar (1984-1985)

Se et klipp med Anne Heche.

Kilder: ABC News, Yahoo, IMDb

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.