RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: BRET HARTMAN

Stjernereporter permittert

Sist oppdatert:
CBS har permittert sin stjernereporter Lara Logan på grunn av grove feil i et innslag om angrepet på USAs konsulat i Benghazi.

Fire amerikanere, deriblant USAs ambassadør Chris Stevens, ble drept da konsulatet i Benghazi øst i Libya ble angrepet 11. september 2012.

Det omstridte innslaget på «60 Minutes» gikk på lufta 27. oktober. Der fortalte den tidligere sikkerhetsvakten Dylan Davies om angrepet og om hvordan han selv hadde konfrontert den ene angriperen. Davies har også skrevet en bok om hendelsene som er utgitt av CBS.

Men Davies løy, og i avhør med FBI har han tvert imot forklart at han ikke kom til stedet før dagen etter angrepet. Dette burde redaksjonen i «60 Minutes» ha sjekket, fastslår styreleder Jeff Fager i CBS News. Han kritiserer samtidig Logan for å ha framstått som partisk i sine reportasjer om angrepet.

I et brev til de ansatte i CBS skriver han nå at han har bedt Lara Logan om å ta ut permisjon på grunn av saken, og at hun er gått med på dette. Det samme gjelder Logans produsent Max McLellan.

Logan har allerede bedt seerne om unnskyldning for feilene i reportasjen, og CBS har trukket tilbake Davies' bok.

De siste årene har Lara Logan markert seg som en av de største stjernene i CBS News. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere