RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjerneskudd til Europa

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Fabio Duarte er på vei til Europa og Geox.

26. september 2008 var en stor dag for kolombiansk sykling, og spesielt for Fabio Duarte. Denne dagen ble landeveisrittet i verdensmesterskapet for U23-ryttere arrangert, i italienske Varese.

Unggutten gikk i brudd fra start, og var med i alle tetgruppene igjennom hele rittet. I den siste svingen kom han inn først, fikk en luke, og klinte til i den siste lille stigningen inn mot mål.

Det endte med en sensasjonell seier. Italienske Simone Ponzi ble nummer to, tydelig forbannet.

Prøvd før
Men Duarte var ingen hvem som helst. I 2006 ledet han Volta a Colombia, og det var da manageren for daværende Selle Italia-manager Gianni Savio la merke til unggutten.

Året etter skrev han proffkontrakt for Savios lag, men det endte som for mange andre kolombianske ryttere. Han mistrivdes i Europa og hadde hjemlengsel.

Etter tre år i hjemlandet med stor suksess, både i Sør-Amerika og i Europa, ser det ut til at han er på vei ut i den store proffverdenen igjen.

Det er Mauro Gianettis nye Geox-lag som ser ut til å gå seirende ut av kampen om Duarte, alt ifølge Velonews.com.

- Jeg har flere tilbud var de beste lagene i verdenseliten, forteller Duarte, ifølge Biciciclismo.

- Det er sju av dem, og de er ganske fristende. Jeg vil kjøre Giro d’Italia. Ønsket mitt er å dra dit for å tilpasse meg toppnivået i sykkelsporten. Det er målet mitt, og jeg må velge det beste.

Seiersmaskin
Klatreren, som også er dyktig på tempo, har blitt en liten seiersmaskin i 2010. Til nå står han med fire seire, der de to seneste har kommet på tøffe etapper av det knallharde Volta a Colombia.

Han sykler for Colombias beste lag, Café de Colombia-Colombia es Pasion, som neste år er ventet å søke om å bli et pro-kontinentallag. I dag kjører de på kontinental-lisens.

På laget kjører også den doble etappevinneren i Giro d’Italia, Luis Laverde, og Víctor Hugo Peña, som i 2003 kjørte tre dager i den gule trøya i Tour de France.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere