Stjerneskudd til Europa

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Fabio Duarte er på vei til Europa og Geox.

14.08.10 13:20

26. september 2008 var en stor dag for kolombiansk sykling, og spesielt for Fabio Duarte. Denne dagen ble landeveisrittet i verdensmesterskapet for U23-ryttere arrangert, i italienske Varese.

Unggutten gikk i brudd fra start, og var med i alle tetgruppene igjennom hele rittet. I den siste svingen kom han inn først, fikk en luke, og klinte til i den siste lille stigningen inn mot mål.

Det endte med en sensasjonell seier. Italienske Simone Ponzi ble nummer to, tydelig forbannet.

Prøvd før
Men Duarte var ingen hvem som helst. I 2006 ledet han Volta a Colombia, og det var da manageren for daværende Selle Italia-manager Gianni Savio la merke til unggutten.

Året etter skrev han proffkontrakt for Savios lag, men det endte som for mange andre kolombianske ryttere. Han mistrivdes i Europa og hadde hjemlengsel.

Etter tre år i hjemlandet med stor suksess, både i Sør-Amerika og i Europa, ser det ut til at han er på vei ut i den store proffverdenen igjen.

Det er Mauro Gianettis nye Geox-lag som ser ut til å gå seirende ut av kampen om Duarte, alt ifølge Velonews.com.

- Jeg har flere tilbud var de beste lagene i verdenseliten, forteller Duarte, ifølge Biciciclismo.

- Det er sju av dem, og de er ganske fristende. Jeg vil kjøre Giro d’Italia. Ønsket mitt er å dra dit for å tilpasse meg toppnivået i sykkelsporten. Det er målet mitt, og jeg må velge det beste.

Seiersmaskin
Klatreren, som også er dyktig på tempo, har blitt en liten seiersmaskin i 2010. Til nå står han med fire seire, der de to seneste har kommet på tøffe etapper av det knallharde Volta a Colombia.

Han sykler for Colombias beste lag, Café de Colombia-Colombia es Pasion, som neste år er ventet å søke om å bli et pro-kontinentallag. I dag kjører de på kontinental-lisens.

På laget kjører også den doble etappevinneren i Giro d’Italia, Luis Laverde, og Víctor Hugo Peña, som i 2003 kjørte tre dager i den gule trøya i Tour de France.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.