RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjernetipsene fra Microsoft-eksperten

Sist oppdatert:
Det finnes massevis av funksjoner i Word, Excel og resten av Office-programmene som er kjempenyttige, men som vi aldri bruker. Les Microsoft-ekspertens supertips her.

Brynjar Skauvik er ansvarlig for Office i Microsoft, og ekspert på alle de lure triksene du kan gjøre i Word, Excel, Outlook og Powerpoint.

Han har skrevet ned sine favorittips for TV 2 Nettavisen, og onsdag kommer han på nettreff hos oss klokken tolv.

Da har du sjansen til å spørre han om alt du lurer på, så send inn dine spørsmål nå. Skjemaet finner du nederst i saken.

Her er ekspertens tips:

Office 2003:
Når man skal lagre dokumenter må man ofte klikke mange ganger for å finne den mappen man vil lagre dokumentet i. Det er også sånn at enkelte mapper er mye mer benyttet enn andre.

Disse kan man i Office 2003 lett gjøre tilgjengelig i dialogboksen for lagring og åpning av dokumenter.

Velg «Fil», «Lagre som», klikk deg fram til den mappen du vil legge til, velg «Legg til i Mine steder«. Da vil den havne i listen over steder du kan lagre/åpne filer. Du kan flytte de oppover og nedover på listen etter eget ønske.

Excel 2003
Det er svært mange muligheter i Excel for å fylle inn data veldig raskt. For eksempel kan du enkelt lage automatisk innfylling av lister du benytter ofte.

Marker den listen du ofte benytter, gå inn på «Verktøy», «Alternativer» og velg «Tilpassede lister».

Her legger du til så mange lister du vil. Neste gang du skal fylle inn en liste med for eksempel produkter, navn eller hva som helst, skriver du bare første ord i listen, tar tak i høyre hjørne og dra nedover eller bortover for å fylle ut listen!

Ourlook 2003 kalender
Om du raskt ønsker å vise ett bestemt antall dager samtidig trykk ALT + antall dager (For eksempel ALT + 3 for å vise 3 dager).

PowerPoint 2003
Når du kjører presentasjoner hender det av og til at man har behov for å bare ha sort skjerm. Dette gjør du enkelt ved å trykke S (for sort). For å komme tilbake til presentasjonen trykker du bare S på nytt!

Mer PowerPoint 2003
Se notatene på PC-skjermen samtidig som at presentasjonen vises på lerretet.

De fleste moderne PC'er har mulighet til å operere med 2 skjermer. For å aktivere dette må du først inn i kontrollpanelet, velg «Utseende og temaer», «Skjerm» og deretter «Innstillinger». Høyreklikk på 2, og velg «tilkoblet».

Når denne er aktivert går du inn på «Lysbildeframvisning» i PowerPoint, velg «Sett opp lysbildefremvisning».

Her kan du slå på «Presenters view» og da vil du kunne se neste lysbilde i presentasjonen, notatene dine og så videre.

Office 2003 - format
De fleste vet at det er enkelt å kopiere formater som skrifttype, skriftstørrelse og farger ved hjelp av formatpenselen.

Men færre vet at om du klikker to ganger på penselen kan du kopiere formatet over til flere områder i dokumentet. Når du er ferdig slår du den bare av igjen.

Outlook 2003 - Spamfilter
Over halvparten av all e-post som sendes i verden er spam, eller useriøs e-post. Dette er et problem mange sliter med, og i Outlook 2003 er det et glimrende filter som fjerner problemet for de aller fleste. Men dette filteret må slås på!

Avhengig av mengde useriøs epost du får kan du sette filteret til lav, høy eller helt sikker. Velg «Handlinger», «Useriøs e-post» og deretter det nederste valget «Useriøs e-post innstillinger» for å bestemme hvor trygg du vil være.

Det er viktig å sjekke denne folderen en gang i mellom fordi filteret enkelte ganger sender seriøs e-post dit.

Office 2003 søkefunksjon
Ofte når man jobber i dokumenter trenger man informasjon fra andre kilder.

I Office 2003 er det integrert en sterk søkefunksjon (krever internett tilgang). Denne finner du ved å trykke på det "Oppslag" knappen:

Når du klikker på denne vil du få opp en oppgaverute der du kan søke på internett i forskjellige oppslagsverk. Du kan spesifikt velge hvor du vil søke, eller søke på alle tilgjengelige steder.

Om du besøker ”Office Online” kan du også gå inn på ”Office Marketplace”, der finner du blant annet muligheten til å installere Telenor TiOff (Telenor i Office), og du kan søke i telefonkatalogen etter telefonnummer og delvis også kart.

Noe mer du lurer på? Send inn spørsmålene dine her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere