RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Østlandet og Agder sliter i oljeskyggen

Oslo (NTB): Østlandet og Agder er taperne i NHOs Nærings-NM, mens Nord-Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge fosser fram.

«Nærings-NM» er en rangering som sier hvor i landet næringslivet gjør det best - og dårligst.

- På landsbasis ser vi at selv Nord-Norge begynner å få til noe vekst, med fisk- og oljeindustri og reiseliv. Vestlandet skor seg på veldig mye offshore, mens Østlandet og Agder har tradisjonell industri som har gått dårlig, særlig etter finanskrisen, sier Knut Vareide i Telemarksforsking, som er ansvarlig for analysene i kåringen til Nationen.

- Du kan kanskje kalle det en oljeskygge. I tillegg til dårligere kår for eksportindustrien etter finanskrisen, får Sør-Østlandet en relativt svakere vekst fordi det går så bra i de andre næringene, sier Petter Brubakk, næringspolitisk direktør i NHO.

Ingen av østlandsregionene eller Agder-fylkene har hatt framgang når vi sammenligner perioden før finanskrisen og perioden etter. Også hovedstaden sakker etter.

- Det henger veldig tett sammen med at mye av veksten i norsk næringsliv de siste årene er knyttet til olje, gass, sjømat og det vi kan kalle tilstøtende næringer. På Østlandet og i Agder har de stort sett ikke denne typen industri, sier Brubakk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere