Fredag kveld gikk dansk politi ut med en etterlysning av Mohamed Tarek Younes (20), som er siktet for å ha kjørt ned en politibetjent nær Aarhus samme kveld. Tilstanden til den 31 år gamle betjenten er lørdag kveld fremdeles kritisk, melder danske medier.

Ekstra Bladet har lørdag delt et videoklipp fra 27. januar i år, der den nå etterlyste mannen sier til dansk TV 2 at han er en villmannskjører.

– Jeg kjører meget risikabelt. Jeg er kjent som en villmannskjører her omkring, sa Younes.

Uttalelsen kom i en sak TV 2 lagde om et nytt tiltak det danske politiet skulle ta i bruk mot råkjøring, nemlig kameraer som blitzer når noen kjører på rødt lys i et lyskryss.

– Jeg kjører på rødt hele tiden. Et rødt lys skal ikke hindre meg i å kjøre over. Hvis det er ledig, så kjører jeg bare, sa Younes.

Journalisten som intervjuet ham spurte da om han ikke hadde et ansvar for å kjøre skikkelig.

– Jeg holder øye med at ingen krysser veien min når jeg kjører mot rødt, svarte Younes.

Påkjørselen fredag skal ha skjedd i forbindelse med en politijakt, skriver Ekstra Bladet. Den 31 år gamle betjenten holdt på å legge ut spikermatter da han ble påkjørt.

Younes er fremdeles på frifot, og blir beskrevet av politiet som 185 centimeter høy, muskuløs, mørk i huden og med svart, medium hår og skjegg.