*Nettavisen* Nyheter.

Stockholm feirer prinsessedåp

Stockholm (NTB): Barnehagebarn får kake i parken, mens en rekke kongelige finner sine plasser i Slottskyrkan i Stockholm før prinsesse Estelle døpes.

Til tross for at dåpen av prinsesse Estelle er lagt til en tirsdag formiddag, manglet det ikke på folk i gatene, men det var ikke tegn til den store folkefesten en time før dåpen.

Stockholm by har klint til med prinsessekake og tre timers fest Kungsträdgården. Dåpen i Slottskirken overføres på storskjerm, og nesten tusen førskolebarn skal være påmeldt festen i parken, som har en prislapp på 400.000 svenske kroner.

Også på Slottsbakken er det ventet store folkemengder foran storskjermen der dåpen vises direkte.

VG skriver tirsdag om kirker i Sverige som prøver å lokke til seg foreldre som vil ha samme dåpsdag for barnet sitt som prinsesse Estelle. Det fristes med drop-in-dåp tirsdag.

Om det får noen effekt på dåpstall i Sverige gjenstår å se, men en annen klar smitteeffekt er allerede registrert: Dagens Nyheter melder tirsdag at Agria dyreforsikring så langt har registrert 37 valper og kattunger med navnet Estelle siden prinsessen ble født 23. Februar. Det er en trend som går igjen over hele landet, ifølge avisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.