*Nettavisen* Nyheter.

Stockholm: Kritiserer helsemyndighetene for uklare råd om munnbind og visir

Stockholms finansborgerråd Anna König Jerlmyr på pressekonferansen fredag 8. mai.

Stockholms finansborgerråd Anna König Jerlmyr (M) på pressekonferansen fredag 8. mai. Foto: (TT)

Visir og munnbind, er det anbefalt eller ikke? Stockholm kommune etterlyser klare svar.

08.05.20 09:49

Stockholm kommune fortviler over mangelen på smittevernutstyr og uklare råd og anbefalinger om hvordan smittevernutstyr som visir og munnbind skal brukes.

- Folkhälsomyndighetens uklarhet skaper en uro blant våre ansatte. Det er beklagelig at myndighetene ikke kan gi en tydelig beskjed om hva som gjelder. Vi trenger tydelige anbefalinger av hvordan visir og munnbind skal brukes i kontakt med eldre, sa Stockholms finansborgerråd Anna König Jerlmyr (M) på en pressekonferanse fredag.

Les også: Nye tall viser stor svakhet ved Sveriges koronastrategi

Jerlmyr påpekte videre mangelen på munnbind internasjonalt og sier det påhviler regjeringen et stort ansvar for å sikre leveranser av smittevernutstyr.

Stockholm har fortsatt brorparten av smittetilfellene i Sverige (9000 av totalt 25.000), men antallet smittetilfeller i Västra Götaland øker og er nå 3100. Torsdag passerte Sverige 3000 koronarelaterte dødsfall. Klokka 14.00 fredag legger Folkhälsomyndigheten fram nye tall.

- Vi befinner oss i den tredje måneden i en situasjon vi hadde vanskelig for å forestille oss, innledet Jerlmyr og rettet en spesiell takk til personalet i helsevesenet og omsorgstjenestene.

Les også: Solberg: Nordiske land samsnakker om åpne grenser


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag