RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stockholmsbørsen kjøper finske børsen (Ny)

Sist oppdatert:
Eieren av Stockholmsbørsen, selskapet OM, slås sammen med HEX, som eier børsene i Finland, Estland og Latvia. Adm. direktør Sven Arild Andersen ved Oslo Børs sier til iMarkedet at dette viser at den nordiske strategien er riktig
OM byr 2,5 nye aksjer for hver aksje i HEX, som som gir en verdsetting på 29 prosent på HEX og 71 prosent for OM. Budet verdsetter selskapet bak den finske børsen, HEX, til 1,575 millioner svenske kroner.

Sammenslåingen av de to selskapene har full støtte i begge selskapenes styrer. I forbindelse med at det nye selskapet etableres, skiftes også sjefen for OM ut. Ny leder i OM HEX blir Magnus Böcker, opplyses det i en melding.

Positivt for Norden

Adm. direktør Sven Arild Andersen ved Oslo Børs sier til iMarkedet at han synes det er positivt at finnene kommer med i det nordiske børssamarbeidet Norex.

- At det skulle komme på denne måten var nok litt overraskende, sier Andersen.

Børsdirektøren mener videre at dagens melding bekrefter at den nordiske strategien Oslo Børs har vært et riktig valg.

- Er dere ikke redde for at Stockholmsbørsen skal bli for sterk, og at det fører til lekkasje fra Oslo til Stockholm?

- Det er OM som har tatt initiativet til Norex. Innenfor selskaper er det ikke lekkasje. Dette dreier seg om å bygge ned barrierer for investorene og tiltrekke oss utenlandske investorer, sier Andersen.

Han tror at det nordiske samarbeidet kan bli én av to til tre regionale børssamarbeid i Europa i fremtiden.

Gir kostnadsbesparelser

Fusjonen mellom OM og HEX forventes å skape årlige kostnadsbesparinger på rundt 180 millioner svenske kroner før skatt, med full effekt innen tre år.

Det har lenge vært jobbet for å få den finske børsen med i NOREX-samarbeidet, som også Oslo Børs er en del av.

- Det er begge selskapenes overbevisning at sammenslåingen kommer til å styrke de eksisterende relasjonene EDX London, Eurex og Norex-alliansen, skriver OM i en pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere