Gå til sidens hovedinnhold

Stoffbrukerdagen: – Viktig at alle blir hørt!

Fredag ettermiddag fikk de stoffavhengige tale sin sak. – Rusavhengige er blant de mest stigmatiserte menneskene i vårt samfunn, sier stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap).

SENTRUM: Sammen med partikollega Martin Kolberg, inviterte Forsberg rusavhengige og støttespillere til Stortinget. Han mener det er svært viktig å møte rusavhengige på gata.

– Disse menneskene har en stemme som du og jeg. Og det er viktig at det blir hørt. De rusavhengige er blant de mest stigmatiserte menneskene i samfunnet. For meg er det viktig å gå sammen med de fra Plata og bort til Stortinget, sier Forsberg.

– Mot sin hensikt

Leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen har lenge vært kritisk til hvordan samfunnet behandler stoffavhengige. Han mener rensingen av Plata ikke hjelper.

Bøter

– Enkeltpersoner med rusproblemer blir stadig bortvist, får ulovlig høye bøter og blir satt på glattcelle. Slike angrep på samfunnets vanskeligst stilte, styrker utenforskapet, øker stigmatiseringen og virker totalt mot sin hensikt. Dette er ikke vårt samfunn verdig, sier Knutsen.

– Dette er virkeligheten

Forsberg mener flere politikere burde møte de stoffavhengige.

– Jeg ønsker de skal møte politikere, og få slippe å høre på tomt skryt. Politikerne trenger å høre på noen som vet hvordan virkeligheten er, sier Forsberg.

Han synes det er vel og bra at vanlige folk på Jernbanetorget føler seg tryggere nå.

– Likevel tror jeg politiet bidrar til å skape større avstand mellom oss og dem. De enorme ressursene som brukes på dette, burde brukes til å bygge opp hjelpeapparatet. Men politiet følger bare ordre. Det er oss politikere som sitter med nøkkelen.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs