*Nettavisen* Nyheter.

Stokkene på plass

I helgen fikk Tangaroa-gjengen endelig sine etterlengtede balsastokker.

20.03.06 09:08

- Lørdag kom balsastokkene til skipsverftet i Callao, etter å ha hatt politieskorte de 1300 kilometerne fra grensen. De er nå lagt i riktig rekkefølge på byggerampen, og mangler bare en omgang med motorsag og sirkelsag før de kan surres sammen, forteller en lykkelig ekspedisjonsleder, Torgeir Sæverud Higraff, i Tangaroa-Bloggen.

Tre uker
Ekspedisjonen har ventet nesten tre uker på stokkene fra Ecuador. Konstruksjonssjef Øyvin Lauten er ifølge Torgeir den gladeste av alle i teamet.

- Med litt hjelp skal vi komme i Guiness Rekordbok innen flåtebygging. Men da må jeg ha verktøyet brennkvikt, forteller læreren fra Larvik.

Verktøy
Mandag håper ekspedisjonen å få tilgang til verktøy og materialer fra containerne fra Norge og Ecuador som står på havna i Callao. Også fortollingen har tatt lengre tid enn fryktet.

- Den forsinkede tømmerleveransen vil ikke utsette sjøsettingen og planene for den siste uka før 28. april. Vi har tatt høyde for forsinkelser i tidsskjemaet, sier ekspedisjonsleder Torgeir Sæverud Higraff.

Annonsebilag