RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoler ikke på DNO

Sist oppdatert:
Meglerhuset First Securities gir DNO en salgsanbefaling og viser liten tillit til ledelsen og styret
I et ferskt notat gir First en reduser-anbefaling på DNO.

Salgsanbefalingen er oppsiktsvekkende, både fordi 12 måneders kursmål er 18 kroner, mot 14 kroner i dag, og fordi det påpekes at driften av selskapet går godt.

I stedet fokuseres det på manglende tiltro til selskapet. Et av punktene som trekker ned er "corporate governance", som best kan beskrives som kjøreregler for forholdet mellom ledelse, styre og eiere.

Den sterke mann i DNO har lenge vært Berge Gerdt Larsen, som er styreformann og storaksjonær. Enkelte aksjonærer har ment at han behandler selskapet som sin lekegrind, og det har vært bråk på selskapets generalforsamlinger.

Ett av punktene hvor DNO har møtt kritikk er for sin investering i selskapet Petrolia Drilling, som har kostet mye og skapt usikkerhet. Dette trekkes også frem av First, som frykter økt behov for garantier eller lån fra DNO.

Samtidig påpekes det at likviditeten i aksjen svekkes.

Dermed får aksjen en salgsanbefaling, selv om First påpeker at driften har vært konsistent god, produksjonsveksten ventes å fortsette i 2003, samt at DNO nyter godt av dagens høye oljepris.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere