*Nettavisen* Nyheter.

Stoler ikke på Lidl-mat

Foto: (Scanpix/AFP)

Lidl er billigere enn andre dagligvare-kjeder, men kvaliteten på varene er dårligere. Det tror halvparten av bergenserne.

Det viser en undersøkelse Salgs- og Markedsinstituttet (SMI) har gjennomført blant bergensere og innbyggere i Bergens nabokommuner. Undersøkelsen viser ifølge Bergensavisen at bare 3,4 prosent av de spurte tror kvaliteten på varene hos Lidl er bedre enn hos konkurrentene, mens hele 47 prosent er overbevist om at kvaliteten er dårligere enn hos de norske konkurrentene.

- Dette bør være urovekkende tall for Lidl, sier daglig leder Jan Magne Stensrud i SMI til BA.

Ni prosent av de spurte sier de handler en eller flere ganger i uken hos Lidl, mens en av tre opplyser at de aldri har satt sine bein i en Lidl-forretning.

Selv om mange tviler på kvaliteten og velger å holde seg borte fra Lidl, viser undersøkelsen samtidig at en av to tror Lidl-forretningene har billigere varer enn Rema 1000 og de andre konkurrentene.

- Tallene viser jo også at 36,2 prosent sier Rema 1000 er den butikken de handler oftest i. Bare to prosent handler oftest hos Lidl. Det kan vi leve med, sier Rema 1000-kjøpmann Frode Blomgren til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.