RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoler ikke på Spesialenheten

Oslo (NTB): Nesten halvparten av de spurte i en ny undersøkelse tror ikke de ville fått rettferdig behandling hvis de hadde anmeldt eller klaget på politiet.

Det viser en undersøkelse som er foretatt i forbindelse med en utredning om Spesialenheten for politisaker og politiets klageordning, skriver Bergens Tidende.

I utredningen, som ble overlevert til Justisdepartementet tirsdag, kommer det fram at 52 prosent av de spurte trodde de ville få en rettferdig behandling dersom de leverte inn klage på kritikkverdig opptreden fra politiet.

Litt flere, 56 prosent, trodde de ville bli behandlet rettferdig dersom de anmeldte politiet til Spesialenheten for politisaker, som tar seg av mulige straffbare forhold begått av politiet.

Enheten ble opprettet i januar 2005 og erstattet SEFO, som hadde fått hard kritikk for å være for tett knyttet til politiet. I 2007 henla Spesialenheten 94 prosent av alle anmeldte saker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere