*Nettavisen* Nyheter.

Stolper knakk tvert av - Torgallmenningen sperret

Glassfiberstolpen knakk rett av. Fredag kveld holder brannvesenet og kommunen på med å demontere de andre elleve. Deler av Torgallmenningen er sperret av. Foto: Eirik Hagesæter/Bergensavisen

Vinden herjer i Bergen fredag kveld. På Torgallmenningen knakk lysstolpene med julelys tvert av.

02.01.15 22:15

(BA.no): Det skal ha vært en butikkansatt like ved som meldte fra rett etter klokken 1930 fredag kveld. Flere patruljer fra politiet rykket ut.

Tolv stolper
En av de hvite glassfiberstolpene med julelys har knukket tvert av. Politiet frykter at flere skal knekke, og har nå sperret av hele Torgallmenningen.

Strømmen på julepynten er borte, og julelysene på det store treet henger og slenger i vinden.

Les også: Uvær på vei - flere stengte veier i deler av landet

Bergen kommune er varslet, og brannvesenet er på stedet.

Det er bestemt at de skal ta ned de resterende elleve stolpene for å unngå at noen blir skadet. Dette arbeidet pågår klokken 2030.

Som BA har skrevet før er julepynten på Torgallmenningen ny av året.

Uvær
Vinden har tatt seg kraftig opp i Bergen fredag kveld. I Nordre Nattlandsfjellet ble en trampoline blåst inn i en bil, og ved Grimevatnet har et tre blåst over ende.

Det blir sterk og stiv kuling fredag kveld. Vær forsiktig, advarer meteorologen.

Ifølge meteorolog Marit Funnemark ved Vervarslinga på Vestlandet bør man tjore fast løse gjenstander.

– Man kan si det blir mye vær, og særlig på steder som ligger utsatt til i forhold til vestavinden, bør man være oppmerksom og ta sine forholdsregler, sier hun til BA rett før klokken 18 fredag kveld.

Fredag har det vært mest vind på steder som Fedje i Norhordland, der vinden var oppe i sterk kuling med 18,9 meter i sekundet. Dette var klokken 17. På Slåtterøy fyr på Bømlo i Hordaland var vinden kommet opp i over 20 meter i sekundet.

– Men egentlig blir været verst i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og i Rogaland utover, i alle fall slik det ser ut nå. Bergen ligger litt i le for vestavinden, sier meteorologen.

BA kommer tilbake med mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag