RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt henter penger fra tyske KG'er

Sist oppdatert:
Stolt-Nielsen jobber nå med å få refinansiert den noe lavt flytende kjemikalietankskuta, og skal ha solgt tre skip til tyske komandittselskaper
Ifølge MarineMoneys ukentlige nyhetsbrev, skal Stolt-Nielsen i sitt arbeid med å refinansiere kjemikalietankrederiet solgt tre av sine kjemikalietankskip til det tyske KG-huset Dr. Peters.

De tre skipene St. Fulmar, St. Comorant og St. Shearwater skal ha gitt 56 millioner dollar i samlet salgssum. Stolt-Nielsen vil leie skipene tilbake, og raten er ifølge MM 8.600 dollar pr. dag de første 59 månedene, og deretter eskaleres den til 9.000 dollar pr. dag.

Skipene er på 5.400 dødvekttonn hver bygget i 1998 til 2000.

Ifølge MM betyr finansieringen en kapitalkostnad på kun 8 prosent for Stolt-Nielsen som betegnes som meget bra tatt forholdene rundt Stolt-Nielsens finansielle problemer i betraktning.

Stolt-Nielsen hadde ved utgangen av tredje kvartal 1,75 milliarder dollar i rentebærende gjeld, og månedlige avdrag på 23,5 millioner dollar. Den største utfordringen for rederiet for øyeblikket er forfallet av et rullerende lån på 180 millioner dollar som forfaller i slutten av november. Det er DnB og Nordea som leder syndikatet bak lånet.

Rederikonsernet hadde 247 millioner dollar i tilgjengelige kontanter ved utgangen av kvartalet, men 139 av disse millionene befinner seg i det enda mer hard finansielt kjørte datterselskapet Stolt-Offshore.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere