RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt litt i underkant

Sist oppdatert:
Rederiet Stolt-Nielsen kom ikke helt i mål på driften i andre kvartal, men reddes av godt laksebidrag.
Kjemikalietankrederiet Stolt-Nielsen har vært i hardt vær den siste tiden som følge av den pågående kartellsaken i USA, men det ser ikke ut til å prege den positive utviklingen i driftsinntektene.

Driftsinntektene for rederigruppen steg fra 382,5 millioner dollar i første kvartal til 391,7 millioner dollar i andre kvartal. Selskapet har avvikende regnskapsår slik at andre kvartal ble avsluttet 31. mai.

Reddet av Marine Harvest

Driftsresultatet endte på 46,6 millioner dollar, ned fra 52 millioner dollar i foregående kvartal. Det var ifølge estimater innhentet av TDN Finans ventet en omsetning på 386 millioner dollar med et driftsresultat på 57 millioner dollar i andre kvartal.

Det er i hovedsak økte driftskostnader i forbindelse med kartellsaken som trekker ned. Rederiet har både tatt nye avsetninger og fått økte juridiske kostnader.

Nettoresultatet endte derimot i overkant med 57,4 millioner dollar. Her var det ventet 51 millioner dollar av analytikerne. Bidraget fra oppdrettsselskapet Marine Harvest var på 14,7 millioner dollar, mot 7,4 millioner i første kvartal. Nettoresultat for Stolt-Nielsen i første kvartal endte på 47,9 millioner dollar.

Gevinsten fra salget av Marine Harvest vil først bli bokført når transaksjonen er endelig gjennomført. Stolt-Nielsen eide 25 prosent av oppdrettselskap. Salget er ventet å gi en gevinst på omkring 62 millioner dollar.

Fortsatt positive

Konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen sier i en kommentar at rederiet ikke ser endringer i utsiktene fremover, og opprettholder sitt positive syn på utviklingen videre.

Det kommer ikke frem noe nytt i forbindelse med kartellsaken i kvartalsrapporten. Selskapet sendte tidligere denne uken ut et svar på artiklene Dagens Næringsliv kjørt rundt kartellsaken lørdag og mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere