RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt-Nielsen advarer

Sist oppdatert:
Rederiet leverer bedre tall enn ventet, men er usikre på utviklingen innen produkttankmarkedet.
Stolt-Nielsen innfrir med sitt resultat for tredje kvartal som avsluttet 31. august.

Resultat før skatt endte på 39,8 millioner dollar en forbedring fra 36,8 millioner dollar i samme periode året før. Driftsresultatet økte til 48,2 millioner dollar fra 23,8 millioner dollar i tredje kvartal i fjor.

Resultatene kommer fra driftsinntekter på 453,2 millioner dollar i årets tredje kvartal. I tilsvarende periode året leverte Stolt-Nielsen driftsinntekter på 398 millioner dollar.

Analytikerne ventet ifølge TDN Finans at Stolt-Nielsen ville legge frem et resultat før skatt på 38 millioner dollar fra et driftsresultat på 47 millioner dollar. Driftsinntektene var ventet å ligge på 414 millioner dollar.

- Alle våre virksomhetsområder leverer tilfredsstillende resultater for tredje kvartal 2007, men spesielt god prestasjon fra våre tankskip og tankcontainere. Likevel, gjennom kvartalet så vi en fortsatt svekkelse innen spotmarkedet for produkttank. På dette stadiet er det ikke klart om denne svakheten skyldes normal sesongmessig nedgang eller en tidlig indikator på en økonomisk nedkjøling med ytterligere svekkelse som kommer, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen.

De juridiske kostnadene i forbindelse med kartellvirksomheten i USA var i tredje kvartal på 13,7 millioner dollar og har så langt kommet opp i 36,5 millioner dollar hittil i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere