RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt-Nielsen avviser forliksforhandlinger

Sist oppdatert:
Kjemikalietankrederiet Stolt-Nielsen skal har vært i kontakt med amerikanske justismyndigheter om et forlik, men Stolt-sjef Niels G. Stolt-Nielsen avviser at det er snakk om forhandlinger
– Vi forhandler ikke med noen, sier konsernsjef Niels G. Stolt- Nielsen om fremdriften i prisfiksingssaken til Dagens Næringsliv.

DN skriver i dag at de har opplysninger fra flere kilder om at selskapet skal være i samtaler med amerikanske justismyndigheter for å få den pinlige og kostbare prisfiksingssaken ut av verden.

Stolt-Nielsen fikk tidligere i år tilbakekalt immuniteten de hadde fått av det amerikanske justisdepartementet i saken, fordi selskapet skal ha fortsatt med prisfiksingen lenger en de hadde opplyst.

Rederiet risikerer trolig bøter på over en milliard kroner i tillegg til fengselsstraff for noen av lederne ved en dom.

Stolt-Nielsen har innrømmet prismanipulasjon, markedsdeling og samarbeid om fraktrater i et forsøk på å slippe straff.

Kjemikalietankrederiet Odfjell har allerede inngått et forlik å betalt en bot på 300 millioner kroner i tillegg til at konsernsjef og befraktningssjef har måttet tilbringe et par måneder i fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere