RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt-Nielsen kan få milliardsmell

Sist oppdatert:
Styreformann Jacob Stolt-Nielsen og rederiet Stolt-Nielsen kan i verste fall måtte punge ut med en drøy milliard i forbindelse med det ulovlige prissamarbeidet i kjemialietankmarkedet
Dette går frem av dokumenter fremlagt i forbindelse med Stolt-Nielsens planlagte obligasjonslån, melder TradeWinds fredag. Ifølge dokumentene er eksponeringen på mellom 50 og 150 millioner dollar, eller 350 millioner til en drøy milliard kroner.

De potensielle kostnadene er i forbindelse med at rederiet ikke lenger har amnesti i forbindelse med bruddene på konkurransereglene i kjemikalietankmarkedet.

En presentasjon gjort av meglerhuset Pareto Securities, som er medtilrettelegger av den planlagte obligasjonslånet, mener at eksponeringen er "håndterbar", og viser hvordan Stolt-Nielsen kan få inn inntil 870 millioner dollar fra salg av eiendeler hvis nødvendig.

Det er ifølge TradeWinds ikke klart om tallene reflektere kalkulasjoner gjort av rederiet basert på opplysninger fra det amerikanske justisdepartementet, eller om dette er Paretos egne estimater

Det er heller ikke klart om tallene er beregnet før eller etter at justisdepartementet tok tilbake Stolts amnesti.

Stolt-Nielsen jobber med å plassere et obligasjonslån på 143 millioner dollar.

Konkurrenten Odfjell, som har erkjent skyld, har fått en bot på 42,5 millioner dollar, og har inkludert allerede benyttet og forventet juridisk bistand totalt tatt kostnader på 55 millioner dollar i forbindelse med ulovlighetene. Tallene er før en eventuell bot fra EU.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere