RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt-Nielsen med sterke tall

Sist oppdatert:
Kjemikalietankrederiet Stolt-Nielsen har overraskende lagt frem foreløpige tall for fjerde kvartal, og tallene er som ventet meget gode. Styreformann Jacob Stolt-Nielsen kan smile
Fremleggelsen av tallene etter børs i går er før det opprinnelige planlagte tidspunkt for offentliggjøring. Bakgrunnen er et tilbud om å kjøpe tilbake egne obligasjoner.

Stolt-Nielsen forventer nå å legge frem et endelig resultat før skatt på 48 til 54 millioner dollar for fjerde kvartal. Det gir et resultat før skatt og minoriteter på 83 til 89 millioner dollar.

Driftsinntektene i fjerde kvartal som ble avsluttet 31. november, endte på 431 millioner dollar, mens rederiet for året hadde inntekter på 1.955 millioner.

Stolt-Nielsen presiserer i meldingen at de forløpig ikke har fått beregnet skatten, spesielt på grunn av visse datterselskaper i Stolt Sea Farm.

- Stolt-Nielsen resultat for kvartalet reflekterer fortsatt forbedrede resultater for Stolt-Nielsen Transportation Group (SNTG) og et bedre kvartal for Stolt Sea Farm, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i en kommentar.

SNTG vil alene levere et overskudd på driften på 56 til 60 millioner dollar i fjerde kvartal, mot 46 millioner i tredje kvartal.

Stolt-Nielsens rateindeks har steget fra 1,20 i tredje kvartal til 1,25 i fjerde kvartal drevet av rederiets avanserte kjemikalietankskip.

Det meldes om fornyelse av kontrakter på betydelig høyere ratenivåer.

Når det gjelder terminalene ventes bunnlinjen å havne litt under nivået i tredje kvartal.

Stolt Sea Farm er ventet å vise et underskudd fra driften på 1 til 4 millioner dollar, mot et tap på 12 millioner dollar i tredje kvartal. Fusjonen med Nutreco går fortsatt i henhold til planene.

Stolt-Nielsen-aksjen steg kraftig i USA i går i ordinær handel, og var en periode handlet på ny all time high. Aksjen endte til slutt på 227 kroner etter å ha steget 5,8 prosent. Tallene ble først gjort kjent etter børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere