RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt-Nielsen preget av Stolt Offshore(Ny)

Sist oppdatert:
Kjemikalietankrederiet til Jacob Stolt-Nielsen har lagt frem et blodrødt regnskap for fjerde kvartal, som følge av enorme nedskrivninger i datterselskapet Stolt Offshore
Ifølge kvartalsrapporten har de tatt en nedskrivning på 176,5 millioner dollar i fjerde kvartal. Nedskrivningene stammer fra Stolt Offshore, som er innkonsolidert i tallene. Det har gitt rederiet et driftsunderskudd på 320,7 millioner dollar, mot minus 121 millioner dollar i samme periode i fjor.

Stolt Offshore meldte i går et underskudd på 285 millioner dollar for fjerde kvartal, som slår tungt ut på bunnlinjen til Stolt-Nielsen.

- Regnskapsåret 2003 har vært et vanskelig og frustrerende år for Stolt-Nielsen. Jeg er glad det er over, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i en kommentar til tallene.

Selskapet har hatt et klart fall i driftsinntektene. Mot 827,7 millioner dollar i fjerde kvartal 2002, så hadde Stolt inntekter på 684,3 millioner dollar i fjerde kvartal 2003. Selskapet har avvikende regnskapsår som endte 30. november.

Før skatt og minoritetsposter endte resultatet på minus 334,1 millioner dollar.

Tallene har påvirket kursen lite etter at de ble offentliggjort, og aksjen er ned 0,9 prosent til 107,75 kroner ved 15,45-tiden.

Markedene i bedring

Stolt-Nielsen melder om en klar bedring i markedsforholdene, hvor spotmarkedet betegnes som sterkt. Ratene på de viktigste rutene skal ha steget med omkring 25 prosent.

- En bransjeordrebok for kjemikalietankernybygg på kun 12,5 prosent av kjerne av konkurrerende flåte, kombinert med en fortsatt bedring i den globale økonomien, bør love vel for en bedring i Stolt-Nielsen Tanker Groups resultater fremover, sier Stolt-Nielsen i en kommentar.

Stolt-Nielsen forventer at selskapets finansielle snuoperasjon vil gi fulle resultater fra 2005.

I løpet av kort tid vil Stolt Offshore ikke enger være konsolidert inn til Stolt-Nielsen-tallene i forbindelse med at Stolt-Nielsen eierandel vil havne under 50 prosent i forbindelse med emisjonene i oljeserviceselskapet.

Svakt i oppdrett

I tillegg til de store underskuddene fra Stolt Offshore bidro også oppdrettselskapet Stolt Deafarm i stor grad til det svake driftsresultatet. Stolt Seafarm viser et driftsunderskudd 35 millioner dollar for fjerde kvartal inkludert noen nedskrivninger.

Den underliggende driften i kjernevirksomheten i rederiet gikk med et driftsoverskudd på 6,3 millioner dollar, mot pluss 32,4 millioner i samme periode i 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere