RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt-Nielsen saksøkes av aksjonærer

Sist oppdatert:
Kjemikalitankrederiet Stolt-Nielsen blir nå saksøkt av sine amerikanske aksjonærer som følge av det påståtte ulovlige prissamarbeidet i bransjen, hvor selskapet skal ha vært aktive
Det melder TradeWinds fredag.

Det er investoren Joel Menkes som nå saksøker selskapet på vegne at aksjonærene. Han mener at rederiet bedro investorene ved å ikke informere om den påståtte ulovlige oppførselen. Ifølge søksmålet ble investorene derfor villedet i forhold til den virkelige verdien til aksjene, og kjøpte aksjene til kunstig oppblåste kurser.

Søksmålet fremsettes på vegne av alle kjøpere av Stolt-Nielsen American Depository Receipts (ADR) i perioden 27. mars 2002 til 20. februar 2003.

I tillegg til å saksøke selskapet, så blir også styreformann Jacob Stolt-Nielsen, konsernsjef Niels G Stolt-Nielsen og Sam Cooperman og Reginald Lee, henholdsvis styreformann og konsernsjef i Stolt Nielsen Transportation Group (SNTG).

Det er ifølge TradeWinds uklart hvor mange som omfattes av søksmålet, men det kan bli snakk om tusener, ifølge Menkes.

Stolt-Nielsen har på sin side sagt at de vil bekjempe søksmålet med alle midler, og har ikke satt av midler til eventuelle erstatninger.

Kjemikalietankrederiene Stolt-Nielsen og Odfjell fikk tidligere i år besøk av europeiske og amerikanske konkurransemyndigheter i forbindelse med påstandene om ulovlig prissamarbeid og andre former for kartellvirksomhet i markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere